Άλλοι θα ψήνουν αρνιά κι άλλοι θα κυνηγούν τρούφες στα Μετέωρα
Μία ξεχωριστή εμπειρία για όποιον θέλει να ζήσει κάτι διαφορετικό αυτές τις μέρες
Μία εμπειρία ξεχωριστή προσφέρουν για αυτό το Πάσχα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών καλώντας όποιον ενδιαφέρεται, σε ένα κυνήγι Τρούφας που θα του μείνει αξέχαστο…
Το Μεγάλο Σάββατο, την Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη 26 Απριλίου, οι επισκέπτες της δράσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την τρούφα, να απολαύσουν εδέσματα από τρούφα και να ξεναγηθούν στα δύο μουσεία των Μετεώρων.
Στην επικοινωνία μας με τον Νίκο Πάλλα, διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και υπεύθυνο για την οργάνωση του κυνηγιού στην περιοχή, μας τονίζει πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο για την δράση του Πάσχα, όσο και για ανάλογες δράσης τρούφας που οργανώνουν κάθε χρόνο από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο.
«Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα μας κλείσανε τέσσερα γκρουπ από το National Geographic» τονίζει, ενώ μας ενημερώνει αναλυτικά και για το πρόγραμμα της δράσης τις μέρες του Πάσχα:
«Είναι μία βιωματική δράση που όποιος τη ζει του μένει αξέχαστη. Είτε μικρός είναι, είτε μεγάλος. Η δράση ξεκινάει με συνάντηση στο Μουσείο. Μετά πηγαίνουμε στο δάσος όπου περιμένουν όλοι οι συνεργάτες μου και ξεκινάει το τρουφοκυνήγι με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Με τις τρούφες που βρίσκουμε κάνουμε μετά το σεμινάριο περί τρούφας. Αφού ολοκληρώσουμε, με όσες τρούφες βρήκαμε, ένας σεφ κάνει μέχρι και 70 τρουφομακαρονάδες, ανάλογα την συμμετοχή.
Εκεί τρώμε πρώτα, δεύτερα, τρίτα πιάτα και μετά την τρουφομακαρονάδα, ενώ στο τέλος το γλυκό μανιτάρι. Επιστρέφουμε μετά στο Μουσείο και κάνουμε ξενάγηση στα δύο Μουσεία μας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το μοναδικό Μουσείο Μανιταριών που στεγάζεται στον επάνω όροφο. Αυτή η δράση συνολικά σε χρόνο κρατάει περίπου τρεισήμισι ώρες ».
Ο κ. Πάλλας αναφέρεται και στο μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που έχει αυτή η δράση για την περιοχή.
«Να σας πω πως αυτό το κυνήγι της τρούφας, η Πριγκίπισσα του Αμπου Νταμπι το έκανε ταινία, επίσης ότι ήρθε και έκανε γυρίσματα ο Γκόρντον Ράμσεϊ. Το καλό με το κυνήγι τρούφας που κάνουμε, είναι ότι μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε συμμετοχή, δεν υπάρχει περιορισμός . Μπορεί να το κάνει μέσω γραφείων, μέσω Συλλόγων, μέσω του Μουσείου και έχουμε και κάποια premium κυνήγια για μία άλλη κατηγορία ανθρώπων που εκεί είναι λίγο παραπάνω οι υπηρεσίες. Οι τιμές πάντως είναι προσιτές και για όλους που ενδιαφέρονται.»
Τέλος, ο διευθυντής του Μουσείου, μας αποκαλύπτει μία… ιδιαίτερη περίπτωση που θα αντιμετωπίσουν το Μεγάλο Σάββατο, με ένα μεγάλο τραπέζι βάφτισης που θα οργανωθεί μετά το κυνήγι τρούφας των καλεσμένων!
«Το Σάββατο που έχουμε τρία κυνήγια, το ένα είναι για μία κυρία που ήρθε από την Αμερική. Θα βαφτίσει το παιδί της στα Μετέωρα, ενώ αρχικά προγραμμάτιζε να το κάνει στην Αθήνα, και βλέποντας αυτή τη δράση προσάρμοσε όλο το πρόγραμμα για να κάνει το κυνήγι δώρο στους 50 καλεσμένους της από Αμερική και Ελλάδα, ενώ το τραπέζι θα είναι έκπληξη μέσα στο δάσος από το τρουφοκυνήγι.»