Ελλάδα

Αμύνταιο: Η μπάρα στη σιδηροδρομική διάβαση ανεβαίνει και κατεβαίνει όποτε θέλει!

Στον εισαγγελέα η υπόθεση από το 2021 - Δείτε το βίντεο

Parallaxi
αμύνταιο-η-μπάρα-στη-σιδηροδρομική-δι-980308
Parallaxi

Ένα νέο βίντεο από το Αμύνταιο Φλώρινας προκαλεί σοκ. Σε μια φυλασσόμενη διάβαση, η μπάρα σηκώνεται για τα αυτοκίνητα και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μια αμαξοστοιχία να περνά από το σημείο.

Όπως λένε οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής «χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια» καθώς είναι πάρα πολλές οι ισόπεδες διαβάσεις, που περνούν από το κέντρο της πόλης. Αυτοκίνητα, πεζοί, δίκυκλα περνούν συνεχώς από τις σιδηροδρομικές διαβάσεις, με τις μπάρες να λειτουργούν όπως… θέλουν, άλλοτε ανεβαίνουν κι άλλοτε κατεβαίνουν. Ανεβαίνουν όταν το τρένο περνάει και κατεβαίνουν όταν το τρένο έχει φύγει.

Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν και λαμβάνουν τα μέτρα τους, ωστόσο κάποιος επισκέπτης, όπως γίνεται αντιληπτό, ρισκάρει τη ζωή του εάν βρεθεί μπροστά σε αυτή την μπάρα.

Στον εισαγγελέα η υπόθεση από το 2021

Στο μεταξύ όπως έχει γίνει γνωστό, στα χέρια του εισαγγελέα από το 2021 βρίσκεται η υπόθεση με τις μπάρες στη σιδηροδρομική διάβαση στο Αμύνταιο Φλώρινας. Από τότε που κυκλοφόρησε το βίντεο στο οποίο φαίνεται σε φυλασσόμενη διάβαση να σηκώνεται η μπάρα όταν περνάει το τρένο, η Αστυνομία είχε προβεί σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, όπως είπε ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αμυνταίου, Θανάσης Παπαφυλάκης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα υφίσταται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και πρόσθεσε ότι «ενίοτε οι μπάρες κατεβαίνουν αλλά είναι απορυθμισμένες με αποτέλεσμα την ώρα που περνά το τρένο να ανασηκώνονται για λίγο. Είναι ένα τεχνικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα και μόνιμα γιατί προέχουν οι ανθρώπινες ζωές».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα