Επικαιρότητα

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κοσμητόρων του ΑΠΘ για τις απειλές κατά του Πρύτανη

Τι αναφέρει η Επιτροπή στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Parallaxi
η-ανακοίνωση-της-επιτροπής-κοσμητόρω-316627
Parallaxi

Aνακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ αναφορικά με τις απειλές που δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου.

«Οι σκοτεινές, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές «δυνάμεις», που κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή, υπηρετούν την κατάλυση του πανεπιστημίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Παρακάτω αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ στέκεται αλληλέγγυα στις Πρυτανικές Αρχές και στον ίδιο τον Πρύτανη για την εικονική και λεκτική βία που δέχεται.

Οι σκοτεινές, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές «δυνάμεις», που κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή, υπηρετούν την κατάλυση του πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας, εντός του οποίου λειτουργείται με σεβασμό ο δημοκρατικός διάλογος, με τις οποιεσδήποτε συμφωνίες και διαφωνίες μας. Απειλές και εκφοβισμοί εναντίον οποιουδήποτε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, είτε πρόκειται για το νεότερό μας φοιτητή -τρια είτε για τον πρύτανη του Ιδρύματος, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, γι’ αυτό και τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Οι Κοσμητόρισσες και οι Κοσμήτορες των 11 Σχολών του ΑΠΘ».

Τι δήλωσε από μέρους του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας:

«Η καταδίκη των απειλητικών μηνυμάτων προς το πρόσωπο του Πρύτανη του Α.Π.Θ. Νίκου Παπαϊωάννου είναι αυτονόητη και καθολική. Τα μηνύματα αυτά και το υλικό που διακινείται είναι απολύτως απαράδεκτα και δεν χωρούν σε μια δημοκρατική Πολιτεία, πόσο δε μάλλον όταν υποκρύπτουν εκβιασμό και ευθεία απειλή κατά της ζωής. Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ συμβολίζει για την πόλη της Θεσσαλονίκης έναν θεσμό, συμβολίζει το ίδιο το Πανεπιστήμιο και ως εκ τούτου η συμπαράστασή μας είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε το κύρος των Ανώτατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθηγητές και σπουδαστές καθώς και το ίδιο το πρόσωπο του Πρύτανη του Α.Π.Θ. Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να απομονώσει και να εξοβελίσει τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών και οι Αρχές να τους εντοπίσουν, ώστε να λογοδοτήσουν».

Θεοδωρικάκος: H αστυνομία είναι έτοιμη να παρέμβει σε ένα- δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα