Top

Ανακοίνωση της ΓΓΠΠ για τις καταγγελίες Ελλήνων σε αεροδρόμιο του Λονδίνου

Η ενημέρωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αυτό που συνέβη χθες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ.

Parallaxi
ανακοίνωση-της-γγππ-για-τις-καταγγελί-571464
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ UNSPLASH

Ενημέρωση εξέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με την μη πραγματοποίηση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα όπως κατήγγειλαν χθες το απόγευμα στα Μέσα, τηλεοπτικά και διαδικτυακά, Έλληνες από αεροδρόμιο της Βρετανίας, όπου σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν δεν πραγματοποιήθηκε η πτήση επαναπατρισμού τους όπως ήταν προγραμματισμένη. 

Πιο συγκεκριμένα χθες το απόγευμα σε ζωντανές συνδέσεις με τη Βρετανία, 200 περίπου Έλληνες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ ανέφεραν στην ΕΡΤ και σε άλλα τηλεοπτικά Μέσα πως βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για να επιβιβαστούν στην τελευταία πτήση προς την Ελλάδα και πως τελικά η πτήση με την οποία θα επαναπατρίζονταν ακυρώθηκε καταγγέλλοντας ότι δεν ενημερώθηκαν σχετικά από την αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα και με άλλες μαρτυρίες στην ΕΡΤ εκτός από το αεροδρόμιο Στάνστεντ, και άλλοι Έλληνες είναι “εγκλωβισμένοι” και στο αεροδρόμιο Χίθροου καθώς αποτελούσε ενδιάμεσο σταθμό τους για την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ωστόσο καθώς οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διακοπεί, οι πτήσεις ακυρώθηκαν τελευταία στιγμή όπως αναφέρουν:

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα: 

“Ενημέρωση σχετικά με την μη πραγματοποίηση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα

Στη συνέχεια πολλών δημοσιευμάτων για διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, σας ενημερώνουμε ότι είναι σε ισχύ η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23-03-2020 και Ω/ 06:00.

Ως εκ τούτου, η όποια ενημέρωση των πολιτών για πραγματοποίηση πτήσεων σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν πολλοί Έλληνες πολίτες στο αεροδρόμιο είναι καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας.”

Από την πλευρά της και η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο παρέπεμψε στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα