Featured

O αναπληρωτής του ΚΘΒΕ στο στόχαστρο καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης

Διορισμένος από τη Λίνα Μενδώνη, τη στήριξε στην περίπτωση Λιγνάδη

Parallaxi
o-αναπληρωτής-του-κθβε-στο-στόχαστρο-κα-734131
Parallaxi

Τις τελευταίες μέρες έντονη φημολογία αναπτυσσόταν στα δημοσιογραφικά γραφεία για πρόσωπο που βαρύνεται με καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, που αφορούν διάστημα που ξεπερνά τη δεκαετία. Με δημοσιεύματα από χθες κατονομάζεται ο κ. Νικολάου.Την αποκάλυψη έκανε η Σεμίνα Διγενή με ανάρτηση της στα social media.

Οι καταγγελίες αυτές έχουν φτάσει στο ΣΕΗ και είναι περισσότερες από μια και βαρύνουν συγκεκριμένο ηθοποιό του θεάτρου και της τηλεόρασης που μάλιστα κατέχει και επίσημο αξίωμα σε οργανισμό της χώρας.

Ο διορισμένος κατευθείαν από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του ΚΘΒΕ, Νίκος Νικολάου, στο δεύτερο μεγαλύτερο θεάτρου της χώρας φαίνεται, σύμφωνα με χθεσινοβραδινά δημοσιεύματα, να εμπλέκεται σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

Να θυμίσουμε ότι ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης, ο οποίος αποκάλυψε στην εκπομπή Πρωϊνό «Ο γνωστός ηθοποιός κατέχει υψηλή θέση στα δρώμενα του πολιτισμού, κάτι αντίστοιχο με τον κ. Λιγνάδη. Οι καταγγελίες αυτές σχετίζονται με συγκεκριμένες παραστάσεις και επιθέσεις μέσα σε καμαρίνια. Δεν θα πω πού έχουν γίνει αυτές οι καταγγελίες, αλλά νομίζω ότι θα πάρουν και αυτές τον δρόμο της Δικαιοσύνης, διότι έστω και αν έχουν παραγραφεί, μπορεί από την ιστορία να βγει κάτι πιο σύγχρονο, ίσως κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια».

«Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη. Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε, της ζητούν να παραιτηθεί», είχε πει ο κ. Νικολάου στις 20/2.

Στη συνέχεια, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στη συνέντευξη της κ. Μενδώνη και στο γεγονός ότι έκανε λόγο πως την εξαπάτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Η υπουργός όταν αποφασίζει ποιους θα διορίσει στους κρατικούς οργανισμούς δεν έχει μπροστά της το ‘’ποινικό μας μητρώο’’. Φαντάζομαι ότι εννοούσε πως ως προϊσταμένη αρχή, αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτηση κάποιων ανθρώπων σύμφωνα με το εύρος της καλλιτεχνικής τους επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας. Το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, σημείωσε ότι θλίβεται βαθύτατα με αυτό που συμβαίνει.

«Το αν ξέραμε ή όχι είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ξέρουμε τους συναδέλφους, και τους καταγγέλλοντες και τους καταγγελλόμενους, από τη συνεργασία και την παρέα που κάναμε. Όταν κλείνει κανείς την πόρτα του σπιτιού του, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Μπορούμε να ακούσουμε πολλά όπως σε κάθε χώρο. Ακούγαμε κάποια πράγματα. Όχι στο μέγεθος και στο βάθος που έχουν έρθει στην επιφάνεια».

Το Mega σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στη διακοπή της συνεργασίας του με τον ηθοποιό στο σίριαλ Έξαψη μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Νικολάου γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ο γνωστός ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ενώ η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Πορφύρα και αίμα» της ΥΕΝΕΔ την περίοδο 1977-1978.

Έκτοτε, ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε αρκετές επιτυχημένες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα «Χαρά αγνοείται», «Γοργόνες», «Μαζί σου», «Η εκδρομή», «Έρωτας μετά», «Έξαψη».

Από την πλευρά του ΚΘΒΕ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αντίδραση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα