Top

Αναστάτωση με τα self test – Πότε μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Parallaxi
αναστάτωση-με-τα-self-test-πότε-μπορείτε-να-τ-750902
Parallaxi

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Διανομή self tests από σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων self test που θα χρησιμοποιηθούν την εβδομάδα 10-16/5, υπενθυμίζεται ότι θα διατίθενται:

– Από σήμερα Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση.

Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10/5.

– Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test από Δευτέρα 10/5 και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πώς τα εμβόλια συμβάλουν στην επαναφορά της κανονικότητας: Δημόπουλος και Μαγιορκίνης απαντούν

Πως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μπορούν να συμβάλουν για την επίτευξη της «ανοσίας της αγέλης» και στο «κτίσιμο τείχους ανοσίας»;

Τα πρόσφατα δεδομένα για το πως τα εμβόλια θα μας… βοηθήσουν στην επιστροφή στην κανονικότητα συνοψίζουν ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης και ο καθηγητής και πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Με τον όρο «τείχος ανοσίας» συχνά εννοείται το φαινόμενο της «συλλογικής ανοσίας», δηλαδή του ποσοστού του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί καθότι όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό τόσο δυσκολότερα μεταδίδεται ο ιός σε έναν πληθυσμό. Η «ανοσία της αγέλης» είναι το επίπεδο συλλογικής ανοσίας, μετά το οποίο η εξάπλωση του παθογόνου δεν επαρκεί για να συντηρήσει την επιδημία, οπότε σε βάθος χρόνου η επιδημία σβήνει. Πόσο πιθανό είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε, όμως, σε φαινόμενα «ανοσίας της αγέλης» και ποιο είναι αυτό το ποσοστό; Οι εκτιμήσεις με τα απλά μοντέλα προβλέπουν ανοσία της αγέλης όταν το ποσοστό ανοσίας φτάσει το 60-70%. Η ακριβής εκτίμηση, όμως, για φαινόμενα «ανοσίας της αγέλης» είναι αρκετά πιο πολύπλοκη, όπως αναφέρουν οι δύο καθηγητές.

Καταρχήν, οι κλινικές δοκιμές των εμβολίων του SARS-CoV-2 που έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη έδειξαν αποτελεσματικότητα υψηλότερα από 70% (σε μερικές περιπτώσεις υψηλότερα από 90%) και ξεπερνούσαν κατά πολύ το 50% που είχε τεθεί από τις ρυθμιστικές Αρχές για να θεωρηθούν ως αποτελεσματικά. Αυτή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων αξιολογήθηκε με όρους κλινικούς, δηλαδή με το εάν υπήρχαν εθελοντές που εμφάνιζαν συμπτώματα της νόσου, οι οποίοι στη συνέχεια υποβάλλονταν σε test ανίχνευσης του ιού. Με απλά λόγια, αξιολογήθηκε αν οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν λιγότερο από τον ιό, ανεξάρτητα από το αν έχουν μολυνθεί ή όχι από τον ιό. Μπορεί, για παράδειγμα, να υπήρχαν εθελοντές που μολύνθηκαν αλλά δεν έκαναν συμπτώματα ή έκαναν πολύ ελαφριά συμπτώματα, ωστόσο αυτοί δεν αξιολογήθηκαν στον υπολογισμό της αποτελεσματικότητας. Μελέτες που διεξάχθησαν στη συνέχεια έδειξαν ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει και τη μόλυνση και τη μετάδοση σε ποσοστά που αγγίζουν το 60-80%.

Από την άλλη πλευρά, η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της ανοσίας, που είναι σημαντικά για το φαινόμενο της «ανοσίας της αγέλης», φαίνεται ότι διαφοροποιούνται με την ηλικία. Ευτυχώς, η μεταδοτικότητα φαίνεται να διαφοροποιείται με την ηλικία ανάλογα με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, δηλαδή στα άτομα που είναι περισσότερο μεταδοτικά (νέοι) προβλέπεται ότι το εμβόλιο θα είναι και πιο αποτελεσματικό.

Επίσης, σημαντικό ρόλο φαίνεται πως παίζει το γεγονός ότι ο ιός μεταδίδεται σε μεγάλο βαθμό με δυναμική υπερμετάδοσης. Τα μαθηματικά μοντέλα που λαμβάνουν υπόψιν την υπερμετάδοση προβλέπουν «ανοσία της αγέλης» σε χαμηλότερα ποσοστά συλλογικής ανοσίας. Ομοίως, μεγάλο ρόλο φαίνεται να παίζουν και η δομή του κοινωνικού δικτύου και η σταθερότητα αυτής της κοινωνικής δομής. Μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν ότι ανοσοποίηση ατόμων με κεντρικό ρόλο στην κοινωνική δομή παίζει ρόλο «firewall» (με έννοια παρόμοια με αυτήν που υπάρχει για τα δίκτυα υπολογιστών) και μπορεί να διακόψει τη μετάδοση του ιού σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τα ποσοστά που προβλέπονται για «ανοσία της αγέλης». Μέσω αυτής της θεωρίας μπορεί να εξηγηθεί η υποχώρηση του πρώτου κύματος πριν επιτευχθούν τα ποσοστά της «ανοσίας της αγέλης» σε χώρες που δεν εφάρμοσαν το lockdown. Τέλος, η έλευση μεταλλαγμένων στελεχών που φαίνεται ότι μειώνουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη λοίμωξη και μετάδοση του ιού είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη συλλογική ανοσία.

Λόγω του μείγματος αυτών των παραγόντων είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθεί εάν είναι δυνατόν να επιτευχθεί το φαινόμενο της «ανοσίας της αγέλης» που θα οδηγήσει σε εξαφάνιση της επιδημίας αν και είναι πλέον δεδομένο ότι η επίδραση του μαζικού εμβολιασμού γίνεται εξαιρετικά σημαντική όταν η κάλυψη υπερβαίνει το 50% του πληθυσμού. Σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυλώνα της επιστροφής στην προ-πανδημική εποχή είτε ελαχιστοποιώντας την επίδραση του ιού στο σύστημα υγείας μέσω του υψηλού ποσοστού συλλογικής ανοσίας είτε συνεπικουρώντας στην πλήρη εξάλειψη του ιού μέσω της «ανοσίας της αγέλης».

Θεσσαλονίκη: Εκοιμήθη ιερέας ο οποίος είχε νοσήσει από κορονοϊό

Εμβολιασμοί: Ουρές σε Μεσολόγγι και Περιστέρι και ταλαιπωρία

Για δυο διαφορετικούς λόγους παρατηρήθηκαν προβλήματα στους εμβολιασμούς σε δυο περιοχές της χώρας.

Στο Περιστέρι, σχηματίστηκαν από νωρίς τεράστιες ουρές στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο καθώς παρατηρήθηκαν προβλήματα στην λειτουργία του ίντερνετ.

Πολλά ραντεβού καθυστέρησαν αλλά οι πολίτες παρέμεναν εκεί υπομονετικά περιμένοντας να κάνουν το πολυπόθητο εμβόλιο.

Στο Μεσολόγγι σύμφωνα με αναγνώστη του newsit.gr σχηματίστηκαν κι εκεί μεγάλες ουρές αλλά λόγω στάσης εργασίας με αποτέλεσμα τα ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα για τις 09.30 το πρωί να γίνουν στις 2 το μεσημέρι!

Κρήτη: Γονέας αρνητής των self test κατέθεσε αγωγή κατά Διευθύντριας Λυκείου

Ο γονέας αρνήθηκε τη διενέργεια self-test στο παιδί του, γεγονός που σύμφωνα με την εγκύκλιο, δεν επιτρέπει στο μαθητή την είσοδό του στο σχολείο.

Την πλήρη στήριξη της στη Διευθύντρια Γενικού Λυκείου στα Χανιά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων, μετά και την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της Διευθύντριας από γονέα μαθητή,ο οποίος αρνείται τη διενέργεια self-test στο παιδί του, γεγονός που, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, δεν επιτρέπει στο μαθητή την είσοδό του στο σχολείο.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει όπως αναφέρει τέτοιου είδους συμπεριφορές, προσθέτοντας επίσης ότι «θα υπερασπιστούμε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα που γίνεται αποδέκτης τους(τέτοιων συμπεριφορών) όχι μόνο γιατί χρησιμοποιούν ως μέσο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση εναντίον μας, αλλά και επειδή εμφορούνται από άκρως ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές θεωρίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σκέψη πρώτα και κύρια των μαθητών μας».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Έπειτα από επικοινωνία με Διευθύντρια ΓΕ.Λ. των Χανίων, ενημερωθήκαμε ότι κατατέθηκε αγωγή εναντίον της από γονέα μαθητή, ο οποίος αρνείται τη διενέργεια self-test στο παιδί του, γεγονός που, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, δεν επιτρέπει στο μαθητή την είσοδό του στο σχολείο.

Παρόμοια περιστατικά, μεμονωμένα, έχουν προηγηθεί σε άλλα σχολεία πόλεων της χώρας (Ρέθυμνο, Λάρισα κ.ά.), αναδεικνύοντας ότι μια υπαρκτή, αλλά μειοψηφική, μερίδα γονέων, επικαλούμενη την «τήρηση του Συντάγματος» στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς με απειλές και μηνύσεις.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι Άλλωστε, στην ανάπτυξη τέτοιων θεωριών ζωτικό χώρο έδωσαν οι παλινωδίες και οι κραυγαλέες αντιφάσεις της κυβέρνησης στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, καθώς το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις μεταθέσει στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν και τα self-test, τη στιγμή που η όλη διαδικασία θα έπρεπε να γίνεται με κρατική ευθύνη (rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ) σε εβδομαδιαία βάση μέσα στα σχολεία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας (συνδικαλιστική, πολιτική και νομική) στη συναδέλφισσα που διώκεται. Δεν θα επιτρέψουμε οι εκπαιδευτικοί να λογοδοτούμε για ευθύνες που έτσι κι αλλιώς δεν μας αναλογούν. Δεν θα αφήσουμε στο απυρόβλητο με τη σιωπή ή την ανοχή μας την κυβέρνηση και τις επιλογές της που έχουν κοστίσει τη ζωή και την υγεία χιλιάδων συνανθρώπων μας, ανάμεσά τους εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ θα συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για ανοιχτά, ασφαλή σχολεία, με δημόσια δωρεάν ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε κοινό μέτωπο με τους μαθητές και τους γονείς τους”.

Πελώνη: Δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί και τα γυμναστήρια

Κρήτη: Στα ίδια επίπεδα οι νοσηλείες ασθενών – 25 οι διασωληνωμένοι

Στα ίδια σταθερά επίπεδα σε σχέση με την Μεγάλη Βδομάδα είναι οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται συνολικά 150 ασθενείς (από 152 την Μεγάλη Παρασκευή), εκ των οποίων οι 130 νοσηλεύονται σε κλινικές covid και οι 27 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (οι 25 διασωληνωμένοι).

Αναλυτικά:

  • Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 58 ασθενείς, οι 43 στην κλινική covid και οι 15 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι
  • Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 26 ασθενείς, οι 20 στην κλινική covid και οι 6 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι
  • Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 38 ασθενείς, οι 34 στην κλινική covid και οι 4 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι
  • Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 25 ασθενείς, οι 23 στην κλινική covid και δύο στη ΜΕΘ
  • Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται ένας ασθενής
  • Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύονται 9 ασθενείς στη κλινική covid.

Γρηγοράκος: Η “μάχη” με τον ιό και η αφόρητη μοναξιά στις ΜΕΘ

Για τον εφιάλτη που έζησε με τον κορονοϊό μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρώην βουλευτής και εντατικολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκλονίζοντας με τις περιγραφές του.

«Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική», είπε ο γιατρός.

Ο κ. Γρηγοράκος, καθώς και μια νοσοκόμα, κόλλησαν τον ιό από ασθενή που εισήχθη στη ΜΕΘ. Όπως είπε ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από πολύ σοβαρό τροχαίο, είχε πολλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στα τεστ που του έκαναν πριν εισαχθεί βγήκε αρνητικός στον ιό, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετικός.

Μετά από δύο μέρες ο κ. Γρηγοράκος εκδήλωσε συμπτώματα, ενώ την έβδομη μέρα μπήκε στο νοσοκομείο. «Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία.»

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ξύπνησε η μοναξιά που ένιωσε ήταν κάτι «μη διαχειρίσιμο». Δε μπορούσε να κουνηθεί καθόλου, γιατί το σώμα του άρχισε «να τρώει τις σάρκες του». Επίσης, τόνισε ότι χρειάστηκε να πάει και σε κέντρο αποκατάστασης αφότου βγήκε από το νοσοκομείο.

Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η περιγραφή του για τη μοναξιά που επικρατεί στις ΜΕΘ. «Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δε μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σα νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;»

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, πέντε μήνες μετά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά. Όπως είπε έχασε 42 κιλά. Όταν πήγε στο κέντρο αποκατάστασης έκανε εντατικές ασκήσεις για να επανέλθει. «Ήμουν ένα σακί.», δήλωσε.

Τέλος, θέλησε να επισημάνει ότι έχει κάνει καλή δουλειά ο ΕΟΔΥ, στο θέμα όμως της διαχείρισης των εμβολίων έγιναν επικοινωνιακά λάθη. «Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομαχτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει.»

Αυτές είναι οι συχνότερες παρενέργειες από τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca

«Βροχή» προστίμων ανά την επικράτεια

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 94.249 έλεγχοι, από τους οποίους οι 15.723 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 502 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • 373 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα  πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
  • 38 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 37 στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 34 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • 33 στην Πελοπόννησο,
  • 33 στο Βόρειο Αιγαίο,
  • 31 στην Αττική,   
  • 30 στην Ήπειρο,   
  • 30 στην Κρήτη,
  • 27 στη Θεσσαλονίκη, 
  • 27 στη Δυτική Ελλάδα,          
  • 26 στη Θεσσαλία 
  • 17 στη Δυτική Μακεδονία,
  •   6 στα Ιόνια Νησιά και 
  •   4 στο Νότιο Αιγαίο.   

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 188.033 ομοειδείς παραβάσεις.

  • 81 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως: 
  • 11 στη Θεσσαλονίκη,
  • 10 στην Ήπειρο,
  •   9 στο Βόρειο Αιγαίο,
  •   8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  
  •   7 στη Στερεά Ελλάδα, 
  •   6 στη Κρήτη,
  •   6 στη Δυτική Ελλάδα,
  •   5 στην Αττική,
  •   5 στη Θεσσαλία 
  •   4 στη Δυτική Μακεδονία,  
  •   3 στη Κεντρική Μακεδονία,    
  •   3 στο Νότιο Αιγαίο,
  •   3 στα Ιόνια Νησιά και
  •   1 στη Πελοπόννησο.  

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52.491 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 50.420 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.071 των 150 ευρώ.

  • 48 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική

  • από 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτες 2 εστιατορίων, επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας και σχηματισμός δικογραφίας για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ.,
  • σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 6 πελάτες.  

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και 300 ευρώ πρόστιμο σε  πελάτη.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα. 

Στη Πελοπόννησο,  1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Ελλάδα, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε 8 συμμετέχοντες.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε 20 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.914 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.918 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγές: ΑΝΤ1, efsyn.gr, newsbomb.gr, newsit.gr, ΑΠΕ

Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν εμβόλια mRNA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα