Ελλάδα

Πελώνη: Δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί και τα γυμναστήρια

Ωστόσο αναμένεται η εισήγηση των ειδικών.

Parallaxi
πελώνη-δεν-θα-ανοίξουν-τη-δευτέρα-οι-πα-743802
Parallaxi

Δεν αναμένεται να ανοίξουν «αυτή τη στιγμή» οι παιδικοί σταθμοί ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Η κα. Πελώνη τόνισε στον ΣΚΑΪ πως μέχρι τις 15 Μαΐου δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές ως προς τα υφιστάμενα μέτρα, καθώς το άνοιγμα προς την κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.

Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και τα γυμναστήρια η κα. Πελώνη ανέφερε πως πρέπει πρώτα να υπάρξει εικόνα από το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που άνοιξαν τώρα, προκειμένου να ανοίξουν κι άλλες δραστηριότητες.

«Αυτή η στιγμή δεν μπορούν να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί», ανέφερε η κ. Πελώνη.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα των παιδικών σταθμών αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των ειδικών, η οποία ξεκινά στις 14:00. Μάλιστα στη τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα ζητήσει από την Επιτροπή να εξετάσει το θέμα και να εισηγηθεί την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

H κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι μέχρι τις 15 του μήνα, όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός και θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, «πάμε ως έχουμε» ενώ απαντώντας αναφορικά με την πιθανότητα κατάργησης των SMS, υπογράμμισε ότι «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί», σημειώνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη επιτάχυνση και τόνισε ότι από δω και πέρα θα γίνονται περίπου 100 χιλάδες εμβολιασμοί ημερησίως. Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία.»

Δείτε επίσης: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα