Ελλάδα

Αναταραχή απόψε στη Χίο λόγω της δημιουργίας δομής προσφύγων

Συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Συκιάδας, της Λαγκάδας, του Βροντάδου και των Καρδαμύλων.

Parallaxi
αναταραχή-απόψε-στη-χίο-λόγω-της-δημιο-867314
Parallaxi

Αναβρασμός σε όλη τη Χίο επικρατεί από το απόγευμα της Τετάρτης μετά την πληροφορία ότι μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας μεταφέρονται από το Λιμάνι του Πειραιά στο νησί προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες περίφραξης στην περιοχή του Θόλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τα μεγάφωνα των χωριών στην Λαγκάδα και Συκιάδα επίκειται μεταφορά μηχανημάτων της αναδόχου εταιρείας, που ανέλαβε την κατασκευή του Κλειστού Κέντρου Μεταναστών στην περιοχή του Θόλους.

Η μεταφορά αναμένεται να γίνει με το πλοίο Πελαγίτης στο Λιμάνι των Μεστών.

Τα μεγάφωνα καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή του Θόλους.

Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώνονται στο σημείο από όλα τα μέρη της Χίου, δηλώνοντας συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Συκιάδας, της Λαγκάδας, του Βροντάδου και των Καρδαμύλων.

Οι πληροφορίες του «Πολίτη» αναφέρουν ότι οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν τόσο στο λιμάνι των Μεστών όσο και στο λιμάνι της Χίου, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία της δομής. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφερειακή Αρχή και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής θα μεταβεί στις 4 τα ξημερώματα στο λιμάνι των Μεστών στο πλαίσιο διαμαρτυρίας, την ώρα που θα αποβιβάζονται τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας.

Πηγές: politischios.gr/alithia.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα