Ελλάδα

Αναζωπύρωση των πυρκαγιών σε Μεσσηνία και Ρόδο

Προληπτική εκκένωση των περιοχών.

Parallaxi
αναζωπύρωση-των-πυρκαγιών-σε-μεσσηνί-795555
Parallaxi
Εικόνα Facebook

Η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία πριν από λίγες ώρες είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προληπτική εκκένωση των περιοχών Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Άγιος Γεώργιος.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Οι καιρικές συνθήκες φαίνεται πως τροφοδοτούν τη φωτιά, με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί εστία και πλέον να κινδυνεύει η φωτιά να εξαπλωθεί και πάλι. Μάλιστα οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος του 112.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά που ξέσπασε χθες οφείλεται σε εμπρησμό. Όπως επεσήμαναν τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα στο ίδιο σημείο τα καλοκαίρια. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε παραθεριστικές κατοικίες», υποστήριξε ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος.

Ρόδος: Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς

Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, από τη Θολό έως τα Μαριτσά και την Ψίνθο, έχουν εκδηλωθεί από το μεσημέρι λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι σταδιακά ενισχύονται.

Για την αντιμετώπισή τους γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και από τις πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει για τρίτη διαδοχική ημέρα το νησί της Ρόδου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η καταστροφή που έχει προκληθεί υπολογίζεται σε 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης.

Με πληροφορίες από ethnos.gr και newsit.gr

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα