Διεθνή

Andrew Cuomo: Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης γράφει βιβλίο για την πανδημία στις ΗΠΑ

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές

Parallaxi
andrew-cuomo-ο-κυβερνήτης-της-νέας-υόρκης-γράφει-647196
Parallaxi
Εικόνα: Στιγμιότυπο youtube

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, γράφει ένα βιβλίο που εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία κοροναϊού, σύμφωνα με τον εκδότη του.

Τα νέα ανακοινώθηκαν την επόμενη μέρα από την ομιλία του στο εθνικό δημοκρατικό συνέδριο και τόνισε ότι η εξάπλωση του ιού είναι μια μεταφορά για μια διχασμένη χώρα.

Ο Cuomo έχει επικροτηθεί γενικά για τον χειρισμό της κρίσης, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία καταγράφει περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ. Συνολικά, περισσότεροι από 32.000 Νεοϋορκέζοι έχουν πεθάνει από την πανδημία που σημειώθηκε τον Μάρτιο, αλλά η πολιτεία βλέπει καθημερινά τους θανάτους να μειώνονται δραματικά από 952 στις 5 Μαΐου σε μόλις 5 στις 14 Αυγούστου.

“Με τη δική του φωνή, ο Andrew Cuomo καταγράφει στην «Αμερικανική Κρίση», την εφευρετικότητα και τη θυσία που απαιτούνται από πολλούς για την καταπολέμηση της πανδημίας, μοιράζοντας τις προσωπικές του σκέψεις και τις αποφάσεις που διαμόρφωσαν την πολιτική του, και προσφέροντας την ειλικρινή αξιολόγηση του από τις αλληλεπιδράσεις του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον Λευκό Οίκο, καθώς και με άλλους κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους της πολιτικής και της υγείας “, δήλωσε η Crown Books.

Ο Cuomo είχε πει τον περασμένο μήνα ότι σκεφτόταν ένα βιβλίο, σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης, ότι ήθελε να τεκμηριώσει “ολόκληρη την εμπειρία, γιατί αν δεν μάθουμε από αυτό, τότε θα επιδεινωθεί ολόκληρη η κρίση που περνάμε”. Σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο, που μοιράστηκε με το Associated Press, τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης του φόβου.

“Η ερώτηση είναι τι κάνεις με τον φόβο και αν θα υποκύψεις”, έγραψε. “Δεν θα άφηνα τον φόβο να με ελέγξει. Ο φόβος κράτησε την αδρεναλίνη μου ψηλά και αυτό ήταν θετικό. Αλλά δεν θα τον άφηνα να είναι αρνητικός και δεν θα τον διαδώσω. Ο φόβος είναι επίσης ένας ιός”.

Ο Κυβερνήτης Cuomo δέχθηκε μερικές από τις πιο έντονες κριτικές για τους χιλιάδες θανάτους που σχετίζονται με τον ιό, στα γηροκομεία της Νέας Υόρκης. Μια πρόσφατη έρευνα του AP διαπίστωσε ότι ο αριθμός των νεκρών των νοσηλευομένων ασθενών στην πολιτεία, ήδη από τους υψηλότερους στο έθνος, θα μπορούσε να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από ο,τι αναφέρθηκε.

Το βιβλίο του Cuomo, “American Crisis”, θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Εικόνα: Στιγμιότυπο youtube

Πηγές: thehill.com, The Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα