Ελλάδα

Ανδρουλάκης: “Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση ΕΝΦΙΑ”

Η απάντηση που έδωσε από την Χίο

Parallaxi
ανδρουλάκης-το-πασοκ-στο-πρόγραμμά-τ-946780
Parallaxi

«Το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης από τη Χίο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δεύτερη ημέρα παραμονής του στο νησί και κατά την επίσκεψή του στον χώρο του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας στο χωριό Καλιμμασιά, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε δήλωση «για το θέμα των φορολογικών διότι, είπε χαρακτηριστικά, γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση σήμερα».

«Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ακριβώς το αντίθετο. Έχει ψηφίσει 3 φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μου είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη. Η προοδευτική μείωση των φόρων γενικότερα.

Γιατί έχουμε αυτή τη θέση: Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν μεγάλες ανισότητες.

Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην βλέπει ότι το 2022 όταν σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ τα νοικοκυριά της χώρας μας είναι τρίτα από το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγοραστική δύναμη, όταν τα 2/3 των φόρων είναι έμμεσοι, άδικοι φόροι που κτυπούν τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη συγχρόνως, 150 εισηγμένες εταιρείες, μεγάλες εταιρείες, να έχουν τριπλασιάσει τα κέρδη τους.

Αυτό δείχνει ότι οι φορολογικές επιλογές της ΝΔ είναι για να υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς και όχι για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Εμείς λοιπόν έχουμε μια άλλη αντίληψη και καλώς άνοιξε αυτή η συζήτηση γιατί προτεραιότητά μας είναι η δίκαιη φορολόγηση και το ισχυρό κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, που θα κάνει την Ελλάδα να έχει λιγότερες κοινωνικές ανισότητες και πραγματική φορολογική δικαιοσύνη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράδειγμα προς μίμηση η μαστίχα

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεναγήθηκε στον χώρο του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας από το Δ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Γιώργο Τούμπο και συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Χίο όπως και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ευχαριστώντας για την ξενάγηση δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να στηρίξει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Εξωστρέφεια χωρίς έξυπνη γεωργία, χωρίς επένδυση στην έρευνα, χωρίς καθετοποιημένη παραγωγή που θα είναι μέσα η μεταποίηση, που θα είναι μέσα όλες οι μορφές του πρωτογενούς τομέα, δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Για αυτό με πολύ μεγάλη μου χαρά είμαι σήμερα εδώ, που με ενημερώσατε και που πιστεύω ότι αυτές οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες πρέπει να είναι πρωτοβουλίες που να αφορούν όλη την Ελλάδα, όλα τα αγροτικά προϊόντα. Διότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί μαζί με την μεταποίηση, τον τουρισμό και με συνέργειες, να δώσει άλλη δυναμική στην ελληνική οικονομία. Που δεν θα αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές αλλά θα αφορά το σύνολο της χώρας, το σύνολο της ελληνικής παραγωγής».

Το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να ταξιδέψει από τη Χίο για τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα