Ελλάδα

Ανείπωτη τραγωδία στις γραμμές-Άγνωστος αριθμός νεκρών

H κατάσταση αυτή τη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας είναι χαοτική. 

Parallaxi
ανείπωτη-τραγωδία-στις-γραμμές-άγνωσ-978987
Parallaxi

Στα νοσοκομεία Λάρισας νοσηλεύονται 60 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά. Επίσης προσήλθαν με ΙΧ μέσα ελαφρά τραυματίες πέντε άτομα στο ΓΝ Κατερίνης, πέντε στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και 10 στο ΑΧΕΠΑ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά. Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.  Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι πλέον 16.

Μια φράση περιγράφει την απίστευτη τραγωδία που εξελίσσεται απόψε στις γραμμές του τρένου στη Λάρισα. Η φράση υπόθηκε πριν λίγο από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό:

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν… έχουν μείνει οι ρόδες… Θα είναι μεγάλος ο αριθμός των νεκρών» είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ, θέλοντας να δείξει το μέγεθος της τραγωδίας.

«Παραλάβαμε 15 νεκρούς, ο αριθμός τους φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί» έκανε γνωστό στην ΕΡΤ ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας.

Ο κ. Αγοραστός βρίσκεται από τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας στο σημείο της σύγκρουσης.

«Τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν πολτοποιηθεί, έχουν διαλυθεί. Υπήρχαν πτώματα μέσα κι έξω από τα βαγόνια, τινάχτηκαν στον αέρα οι άνθρωποι από τη σύγκρουση και σκοτώθηκαν. Δυστυχώς βρέθηκαν στην ίδια γραμμή οι δύο αμαξοστοιχίες, συγκρούστηκαν μετωπικά και η σύγκρουση ήταν ισχυρότατη. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να δουν αν υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι, οι οποίοι είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Η κατάσταση είναι τραγική, όταν έφτασα στο σημείο σοκαρίστηκα κι εγώ ο ίδιος από την εικόνα που αντίκρισα. Κρανίου τόπος, πραγματικά δεν έχω λόγια», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός

H κατάσταση αυτή τη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας είναι χαοτική.

“Σπάζανε τζάμια και ούρλιαζαν οι άνθρωποι… Τα 2/3 (του τρένου) ήταν γεμάτο… Δεν είδαμε τίποτε, απλά άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία… Μπροστά το τρένο να φλέγεται ολόκληρο είχε πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ… Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς… Καμμένο μόνο σίδερο” είπε μεταξύ άλλων μάρτυρας στον ΣΚΑΪ.

Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Και ο ΓΓ του Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς κατευθύνεται προς το σημείο της σύγκρουσης.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο αρχηγός και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αρχηγός Κώστας Σκούμας και οι επιτελείς.  Ενημερώνεται συνεχώς ο Πρωθυπουργός. Λόγω των έκτακτων γεγονότων στη Λάρισα, η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αναβάλλεται.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων μεγάλων δυστυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι σε επιφυλακή εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Πηγές: onlarisa/skai

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα