Top

Αγγλία: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας παγκοσμίως.

Parallaxi
αγγλία-προς-υποχρεωτικό-εμβολιασμό-υ-785885
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας παγκοσμίως

Αγγλία: Προχωρά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών 

Σε διαβούλευση με ειδικούς και εμπλεκόμενους φορείς βρίσκεται από σήμερα η βρετανική κυβέρνηση αναφορικά με το κατά πόσο θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για προσωπικό πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας στην Αγγλία.

Μέσα σε αυτές τις έξι εβδομάδες, οι ειδικοί θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον των υγειονομικών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς και για το κατά πόσο θα μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας  και αρμόδια για την κοινωνική μέριμνα, Χέλεν Γουάτλι,  ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποτελεί μια καλή αλλά δύσκολη κίνηση.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν θα απολύονται, είπε ότι στους οίκους ευγηρίας που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της θα εξετάζεται κατά πόσο υπάρχουν θέσεις εργασίας μακριά από τους τροφίμους. «Αυτό είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε πάντως η υφυπουργός.

Μέχρι στιγμής, όπως συμπλήρωσε, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 90% του προσωπικού οίκων ευγηρίας. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι προϋπόθεση εργασίας σε οίκους ευγηρίας είναι ο πλήρης εμβολιασμός έως τις 11 Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, το σύστημα δημόσιας υγείας διαθέτει 88% πλήρως εμβολιασμένους  εργαζόμενους. 

Αυστρία: Σε 96% ανέρχεται το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ

Η ισχύς των αυστηρότερων μέτρων για την μελλοντική αντιμετώπιση της Covid-19 στην Αυστρία — τα οποία ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων — θα εξαρτάται από το ύψος της πλήρωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, όπου σήμερα το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται σε 96%.

Το υπόλοιπο 4% των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αυστρία είναι μεν εμβολιασμένοι, αλλά όλοι έχουν μία υποκείμενη ασθένεια, επισημαίνουν σήμερα οι ειδικοί, τονίζοντας ταυτόχρονα εκ νέου ότι μόνον ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει μία σοβαρή εξέλιξη της νόσου.

Οι ίδιοι εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι καταγράφονται ολοένα και μικρότερες ηλικίες εκείνων που έχουν ανάγκη εντατικής φροντίδας και αυτή τη στιγμή σχεδόν τα δύο τρίτα των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Αναφέροντας ότι από τους 64 ασθενείς, που βρίσκονται σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας, οι τέσσερις είναι μάλιστα ηλικίας κάτω των 30 ετών, ο Μίχαελ Μπίντερ, από την Υγειονομική Ένωση Βιέννης, επισημαίνει πως στις περιπτώσεις μόλυνσης με την παράλλαξη «Δέλτα» του ιού, απαιτείται ταχύτερα είσοδος σε νοσοκομείο και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αρνούνται να εμβολιαστούν και σήμερα το ποσοστό των ανεμβολίαστων στα 6.100 ενεργά κρούσματα στη Βιέννη ανέρχεται σε 78%.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ξεκινήσει μια εκστρατεία που θα δίνει τέλος στις φήμες, στους μύθους και γενικότερα στις ψευδείς ειδήσεις κατά του εμβολιασμού.

Κύπρος: Επαναλειτουργούν τα Κέντρα Εμβολιασμού κάθε Σάββατο για την εξυπηρέτηση μαθητών και φοιτητών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας από το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, επαναρχίζουν οι εμβολιασμοί και το Σάββατο σε Κέντρα Εμβολιασμού COVID-19 σε όλη  την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο τα Εμβολιαστικά Κέντρα θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ  θα εξυπηρετούν μέσω ραντεβού όλους τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης χωρίς ραντεβού.

Φυσικά, όλα τα πρόσωπα που προσέρχονται για εμβολιασμό οφείλουν να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), με τα ανήλικα άτομα να πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν επιπλέον το Έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο για COVID-19 υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Κατά τον εμβολιασμό τους, τα παιδιά 12-17 ετών συνοδεύονται από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο) ή από άλλο ενήλικο άτομο.

ΗΠΑ: Σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα παρουσιάσει σήμερα ο πρόεδρος Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα παρουσιάσει σήμερα τα νέα σχέδια της κυβέρνησής του για τον έλεγχο της πανδημίας covid-19 στις ΗΠΑ, καθώς η ασθένεια εξακολουθεί να εξαπλώνεται παρά τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Στην ομιλία του ο Μπάιντεν θα επικεντρωθεί σε έξι σημεία ανάμεσά τους τα νέα σχέδια της κυβέρνησής του να εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι Αμερικανοί, την ενίσχυση της προστασίας όσων έχουν ήδη πλήρως ανοσοποιηθεί κατά της covid-19 και τη διατήρηση των σχολείων ανοικτών, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στην ανάγκη να αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ και να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας, σε μέτρα που θα προστατεύσουν την οικονομική ανάκαμψη μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των ανθρώπων που προσβάλλονται από covid-19, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, θα θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους ζωή”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χθες Τετάρτη. “Μένει να κάνουμε περισσότερη δουλειά, είμαστε ακόμη σε πόλεμο με τον ιό”.

Η άνοδος των κρουσμάτων της covid-19 έχει εντείνει την ανησυχία των αρχών καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, όπως και των επενδυτών που φοβούνται ότι θα πλήξει την οικονομία και θα δυσχαιράνει τα σχέδια των επιχειρήσεων να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία.

Λίγο περισσότερο από το 53% των Αμερικανών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως, περιλαμβανομένων σχεδόν των δύο τρίτων των ενηλίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Λόγω της covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 649.000 Αμερικανοί.

Ωστόσο, πολλοί στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τα εμβόλια και ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια να προσφέρει στους πλήρως ανοσοποιημένους επαναληπτικές δόσεις για επιπλέον προστασία.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του στις 17:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) από τον Λευκό Οίκο.

Εμβόλια κατά Covid και θρομβώσεις: Τι δείχνουν τα νεότερα δεδομένα

Η Ρωσία ανακοίνωσε 17.856 νέα κρούσματα και 790 θανάτους

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 17.856 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 1.463 στην Μόσχα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημία στα 7.030.455.

Ο αρμόδιος κυβερνητικό φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 790 θάνατοι λόγω κορονοϊού , εκ των οποίων 46 στην Μόσχα, ενώ συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 187.990 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ, Skai.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα