Διεθνή

Ανησυχία και προειδοποιήσεις ηγετών παγκοσμίως για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Τι έχουν δηλώσει έως τώρα μια σειρά από ηγέτες για τις επικείμενες γιορτές.

Parallaxi
ανησυχία-και-προειδοποιήσεις-ηγετών-678748
Parallaxi

Oι  ηγέτες ανά τις χώρες προειδοποιούν, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πως αυτές οι διακοπές θα διαφέρουν κατά πολύ από τις προηγούμενες εξαιτίας της πανδημίας.

Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τόνισαν τις ανησυχίες για τις διακοπές, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιούνται πολλά και μεγάλα ταξίδια, καθώς και συναθροίσεις.

Άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φάνηκαν να είναι αρκετά πιο απαισιόδοξοι.

«Νομίζω ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Η Von der Leyen επαναλαμβάνει τα σχόλια του υπουργού Υγείας της Ισπανίας, Salvador Illa, ο οποίος σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στο ραδιοφωνικό σταθμό RAC1 είπε ότι τα Χριστούγεννα «Δεν θα είναι φυσιολογικά. Θα είναι διαφορετικό και με απόσταση».

Την ίδια ώρα, πολλές επιχειρήσεις βασίζονται στις διακοπές των Χριστουγέννων προκειμένου να δουν αύξηση στον τζίρο τους. Παρόλα αυτά, ειδικοί προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί φέτος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι θα μπορούσε να υπάρξει «επιστροφή στην ομαλότητα» έως το Νοέμβριο.

Τώρα, η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει κριτική για το ότι δεν είναι ξεκάθαρη για το αν θα υπάρξουν διακοπές των Χριστουγέννων ή όχι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι δεσμεύονται να κρατήσουν τη χώρα ανοιχτή κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο Πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι θέλει να ακυρώσει τα Χριστούγεννα, αν και ο υποψήφιος δεν έχει μιλήσει δημόσια για το θέμα.

Ηγέτες σε τουλάχιστον τρεις επαρχίες συνέδεσαν την αύξηση των κρουσμάτων με τις διακοπές.

«Είναι απογοητευτικό να γνωρίζουμε ότι αν δεν είμαστε πολύ προσεκτικοί, μπορεί να μην υπάρξουν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις που θέλουμε να κάνουμε τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό, σε ομιλία του την Τρίτη.

Πόλεις στη Βρετανία, την Τσεχία και τη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι θα ακυρώσουν τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές λόγω της πανδημίας.

Ακόμα και στο Βατικανό, η συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι περιορισμένη λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ιταλία.

Πηγή: The Washington Post

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα