Top

Αντετοκούνμπο βασιλιάς του κόσμου

Oδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην Ιστορία τους

Parallaxi
αντετοκούνμπο-βασιλιάς-του-κόσμου-789607
Parallaxi

Ηγεμονικός, καταλυτικός, ασταμάτητος και αποφασισμένος για να φτάσει στη δόξα! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταγωνιστώντας σε άμυνα και επίθεση πήρε τους Μιλγουόκι Μπακς από το χέρι και τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην Ιστορία τους και 50 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη.

Ο «Greek Freak» με 50 πόντους ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη των «ελαφιών» με 105-98 επί των Σανς στο «Fiserv Forum» που σήμανε την τέταρτη της σειράς των τελικών και χάρισε στον Σούπερ Γιάννη και την παρέα του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών!

Ο Giannis, που αναδείχθηκε και MVP των τελικών, στον κρισιμότερο αγώνα της καριέρας του είχε 50 πόντους (15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε 42 λεπτά συμμετοχής. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών. Επιπλέον σημείωσε 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993.

Από εκεί και πέρα ο Κρις Μίντλετον είχε 17 πόντους, ο Μπόμπι Πόρτις είχε 16 πόντους ενώ 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 4 κλεψίματα είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε έχοντας μπει από το προηγούμενο ματς στο ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπεται για τον κορωνοϊό.

https://www.youtube.com/watch?v=qUPWuU7T8wI

Για το Φοίνιξ ο Κρις Πολ είχε 26 πόντους ενώ 19 πρόσθεσε ο Ντέβιν Μπούκερ και 15 ο Τζέι Κράουντερ.

Να ξεμπερδεύει στο Μιλγουόκι με τους NBA Finals για να ζήσει την ιστορική στιγμή με τον κόσμο της πόλης, θέλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος  αντιμετώπισε τα ξημερώματα της Τετάρτης τους Σανς στο πρώτο από τα δυο match point που έχουν για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα πρώτη φορά έπειτα από 50 χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε πριν τον αγώνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

“Δεν έπαιζα το 2007, όταν ο ΛεΜπρόν έπαιξε στους πρώτους του NBA Finals. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του, δεν θα το έκανα κιόλας, δεν είναι κάτι που κάνω. Προσπαθώ να συγκεντρώνομαι όσο μπορώ. Το προηγούμενο βράδυ έβλεπα το Space Jam, δεν θέλω να κάνω διαφήμιση και το επόμενο βράδυ ήταν στο γήπεδο αλλά δεν είχαμε κάποια επαφή.

Μεγαλώνω, ωριμάζω και γίνομαι καλύτερος πνευματικά. Ήμασταν πίσω με 2-0 και πήραμε τρεις σερί νίκες. Πάντα προσπαθώ να καταλάβω τι σκέφτεται η άλλη ομάδα. Προσπαθώ να σκεφτώ τι κάναμε, να μάθω από τα λάθη και τις αποτυχίες μας χωρίς να με ενδιαφέρει περισσότερο το παρελθόν. Σκέφτομαι τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να είμαστε μπροστά με 2-0.

Αυτό που έμαθα από τα playoffs, είναι ότι κάποτε ήμουν πολύ χαρούμενος, έπαιρνα την ένταση από τον κόσμο στο σπίτι μου, ενώ στις ήττες ένιωθα ότι τελείωνε ο κόσμος. Φέτος δεν έγινε αυτό, ήμουν ο ίδιος όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα. Πάντα προσπαθώ να βρω τρόπους για να κερδίσουμε, να προχωράμε σωστά, αν ο Μίντλετον τα καταφέρνει, ο Χόλιντεϊ τα καταφέρνει, ο coach τα καταφέρνει, όλα ακολουθούν.

Δεν με ενδιαφέρει να είμαι διάσημος ή ο πιο διάσημος όλων. Ας είμαι ο λιγότερο διάσημος, ας έρχομαι και ας τα καταφέρνω. Νωρίτερα στην καριέρα μου ήμουν πιο ήσυχος, ίσως λόγω και της γλώσσας, δεν ήθελα να πω κάτι ανόητο οπότε δεν μιλούσα. Τώρα είναι πιο εύκολο για εμένα, αν και μπορώ να γίνω πολύ καλύτερος. Οι συμπαίκτες μου μου λένε να αισθάνομαι πιο άνετα. Η γλώσσα ήταν ένα ζήτημα που με προβλημάτιζε, ειδικά ο Μίντλετον πάντα μου έλεγε “έλα, πες κάτι”. Τώρα με πιέζει ο Πι Τζέι Τάκερ, ο Τζορτζ Χιλ επίσης με βοήθησε αλλά μπορώ να γίνω ακόμη καλύτερος.

Η κοπέλα μου είναι έγκυος, περνάει μόνη αυτή την εγκυμοσύνη. Πλάκα κάνω, είναι χαμογελαστή, στο σπίτι, όλα πηγαίνουν καλά. Αύριο η ατμόσφαιρα θα είναι απίθανη, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Να παίξουμε καλό μπάσκετ και μετά να απολαύσουμε τις στιγμές, να γιορτάσουμε με τις οικογένειες και με τους οπαδούς μας. Η τελευταία φορά που είδε τελικούς η πόλη ήταν το 1974. Θα έχουμε 20 χιλιάδες στο γήπεδο, χιλιάδες εκτός, να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας και να συγκεντρωθούμε σε οτιδήποτε εκτός από τα πανηγύρια. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και όταν το ματς έρθει, να συγκεντρωθούμε σε κάθε κατοχή. Να παλέψουμε σε κάθε φάση, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν κερδίσουμε οκ, αν χάσουμε θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία. Θα είναι ωραίο να τα καταφέρουμε εδώ, γιατί θα είναι κάτι ιστορικό για την πόλη.

Δουλεύεις τόσο σκληρά για να φτάσεις σε μια τόσο μεγάλη στιγμή. Τώρα όμως πρέπει να είσαι πειθαρχημένος. Αυτό θα προσπαθήσω, να μην ενθουσιαστώ υπερβολικά. Τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι, οπότε προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Ξέρεις όμως ότι είναι δύσκολο, κοιμάσαι και ονειρεύεσαι τον αγώνα. Πρέπει να είμαστε όλοι πειθαρχημένοι, να είμαστε πειθαρχημένοι ως ομάδα, να μην γιορτάσουμε μέχρι να τελειώσει η δουλειά. Ό,τι κι αν γίνει, είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μου και για τη δουλειά που έχουμε κάνει.

Κάνω ό,τι μου λέει το ένστικτό μου, το παιχνίδι μου δεν στηρίζεται στη δύναμη, αλλά στην ταχύτητα. Εντάξει πλάκα κάνω. Όλοι είμαστε κουρασμένοι, αγκάλιασα τον Μίντλετον όπως θα αγκάλιαζα τους αδελφούς μου. Στην κανονική περίοδο δεν θα το έκανα, ήθελα να μείνω μακριά από τον κορονοϊό.

Εγώ μπάσκετ παίζω. Το mentality μου είναι κάτι που με βοηθάει στο μπάσκετ και στη ζωή, στην οικογένειά μου. Αν μπορεί να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους, σπουδαία. Αν όχι, εντάξει. Δεν ξέρω αν είμαι κάποιος που πρέπει να δίνει συμβουλές. Λέω απλά τι βοηθάει εμένα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, μπορεί να κόψεις ένα σουτ, μπορεί να είναι ένα κλέψιμο, πρέπει να ζεις τη στιγμή και να την απολαμβάνεις. Αυτό ξέρω. Κάθε κατοχή είναι διαφορετική”.

Μητσοτάκης για πρωταθλητή NBA Αντετοκούνμπο: Απίστευτος Γιάννης!

Ο Γιάννης οδήγησε με 50 πόντους τους Milwaukee Bucks στο πρωτάθλημα του NBA μετά από μισό αιώνα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που οδήγησε με 50 πόντους τους Milwaukee Bucks στο πρωτάθλημα του NBA μετά από μισό αιώνα, λυγίζοντας τους Phoenix Suns.

«Απίστευτος Γιάννης! Οι Έλληνες παντού πανηγυρίζουν!» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρωθυπουργός με ένα emoji ελληνική σημαία και ένα emoji δύναμης.

Τσίπρας για Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο: Νικήσατε το ρατσισμό – Τιμή μας που είστε Έλληνες

«Νικήσατε το ρατσισμό» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας για τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο που στέφθηκαν πρωταθλητές NBA με τους Milwaukee Bucks.

«Από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, στην κορυφή του κόσμου. Νικητές, μαχητές, πρωταθλητές. Παιδιά μεταναστών, που έζησαν την αδικία και τον ρατσισμό. Παιδιά δύο γονιών που τα μεγάλωσαν με αρχές, αξίες, ιδανικά. Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, είναι τιμή μας που είστε Έλληνες» επισημαίνει στο tweet του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Sport24/zougla

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα