Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων σε Λύκειο της Καλαμαριάς

Κινητοποίηση γονέων και μαθητών για την απόφαση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
αντιδράσεις-για-συγχωνεύσεις-τμημάτ-829215
Parallaxi

Την έντονη αντίδραση μαθητών και των γονέων τους, προκαλεί η απόφαση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης για συγχωνεύσεις δύο τμημάτων της Γ’ Λυκείου στο 3ο Λύκειο Καλαμαριάς.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχει γίνει ήδη συγχώνευση δυο τμημάτων θετικής κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας ,σε ένα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μαθητές της Γ’ Λυκείου να αναγκαστούν σε μετακίνηση από αίθουσα σε αίθουσα εντός του σχολείου και άρα σε συνδιδασκαλία με τμήματα άλλων κατευθύνσεων, σε μαθήματα που θα εξεταστούν πανελληνίως, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία για αυτά τα παιδιά .

Επιπλέον και λόγω covid προκύπτουν και θέματα υγειονομικής φύσεως, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει επιπλέον δυσκολίες, τόσο για τα παιδιά όσο για τους εκπαιδευτικούς, στην ιχνηλάτηση του όποιου κρούσματος.

Ας μην ξεχνάμε τέλος ότι τα τελευταία δυο χρόνια, αυτά, όπως και όλα τα παιδιά, έχουν ζήσει και αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις ,τόσο στο χώρο της παιδείας με την τηλεκπαίδευση ,όσο και σε προσωπικό επίπεδο με σοβαρές ψυχολογικές, κοινωνικές και άλλες επιπτώσεις.

Στο δύσκολο επιπλέον λοιπόν έργο που έχουν να διεκπεραιώσουν την φετινή χρονιά, δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση όσο και ηρεμία, ηθική, ψυχολογική και εκπαιδευτική στήριξη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα