Διεθνή

Αντιδράσεις της Τουρκίας για παλιές δηλώσεις Μπάιντεν κατά Ερντογάν

Η αντίδραση της Άγκυρας.

Parallaxi
αντιδράσεις-της-τουρκίας-για-παλιές-δ-641798
Parallaxi

Ερντογάν- μπαιντεν

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας για βίντεο που αποτυπώνει τον υποψήφιο για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν, να δηλώνει την στήριξή του σε αντιπάλους του Ερντογάν.

Ειδικότερα, η Τουρκία καταδίκασε σήμερα τα σχόλια του Δημοκρατικού υποψηφίου, Τζο Μπάιντεν,  τα οποία ο τελευταίος έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και τάχθηκε υπέρ μιας νέας προσέγγισης των ΗΠΑ χωρίς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα σχόλια του Μπάιντεν στους δημοσιογράφους των New York Times επανήλθαν στην επικαιρότητα μέσα από ένα βίντεο.

Μάλιστα, το εν λόγω βίντεο αναδείχθηκε ως το δημοφιλέστερο θέμα στο Twitter στην Τουρκία.

«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον τώρα, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», λέει στο βίντεο ο Μπάιντεν.

«Πρέπει να πληρώσει το τίμημα», αναφέρει ο Μπάιντεν εκείνη την εποχή, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον πρέπει να ενθαρρύνει τους ηγέτες «ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».

Σε απάντηση στο βίντεο ο διευθυντής Επικοινωνιών του προέδρου της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν επισήμανε ότι τα σχόλια «φανερώνουν παιχνίδια και μια παρεμβατική προσέγγιση προς την Τουρκία».

«Κανείς δεν μπορεί να επιτίθεται στη βούληση και δημοκρατία του έθνους μας ούτε να αμφισβητεί τη νομιμότητα του προέδρου μας, που εξελέγη από τη λαϊκή ψήφο», τόνισε στο Twitter ο Αλτούν.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι ανάρμοστες δηλώσεις που δεν έχουν καμία θέση στη διπλωματία από έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές από τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, είναι απαράδεκτες προς την νυν διοίκηση επίσης», είπε μεταξύ άλλων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο από τη μεριά του Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες του Reuters

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα