Επικαιρότητα

Αντίθετος με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας ο Α. Σαμαράς

Απορρίπτει την προσφυγή στη Χάγη.

Parallaxi
αντίθετος-με-τις-διερευνητικές-επαφέ-473450
Parallaxi
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ανοικτά αντίθετος με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας, δηλώνει πως είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός απορρίπτει την προσφυγή στη Χάγη και προαναγγέλλει ότι θα καταψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος διαφοροποιείται ξανά από την κομματική γραμμή, αποδεικνύοντας ότι η «βεντέτα» με τον Κυριακό Μητσοτάκη συνεχίζει να υφίσταται.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Α. Σαμαράς δηλώνει ανοιχτά αντίθετος με τις διερευνητικές επαφές μεταξύ των διπλωματικών αποστολών Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι «με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος».

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η έναρξη των διερευνητικών «ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται».

«Θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο», λέει ακόμη.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή.

«Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα», λέει για τις Πρέσπες. «Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;».

Η εν λόγω στάση του Αντώνη Σαμαρά δεν προκαλεί έκπληξη. Ας μην ξεχνάμε ότι από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γύρισε την πλάτη στον πρώην αρχηγό του κόμματος, που έχει εμπλακεί και στο σκάνδαλο της Novartis.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έδωσε “το παρών” στη Βουλή για την ψηφοφορία επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για την αλλαγή των ποινών στο ποδόσφαιρο, αναφορικά με την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Επιπλέον δεν παρευρέθηκε ούτε στην ψηφοφορία για την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα