Featured

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ σε όλη την Ελλάδα!

Όσα είπε ο Ν. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης

Parallaxi
απαγόρευση-κυκλοφορίας-από-τις-2100-το-βρ-580917
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε ένα διπλό θλιβερό ρεκόρ με 297 διασωληνωμένους και 43 νεκρούς και 2.752 νέα κρούσματα, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα μέτρα που αφορούν όλη την Ελλάδα.  Έτσι πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ σε όλη την επικράτεια. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά Θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους:

  • Εργασίας
  • Υγείας
  • Συνοδείας κατοικίδιων

Για τις μετακινήσει θα εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει την Παρασκευή. Σχετικά με την Βόρεια Ελλάδα ο κ. Χαρδαλιάς δεν ανακοίνωσε κάποια νεότερη δέσμη περιοριστικών μέτρων. 

Είπε επίσης ότι απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα, ενώ αυστηροποιείται η τηλεργασία. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των ελέγχων.

Για την ατομική άθληση ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι δεν αφορά τις προπονήσεις στα πλαίσια σωματίων. Αφορά μόνο σε προσωπική άσκηση, έως 3 άτομα.

Στις 8.30 το βράδυ θα κλείνουν τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά κι εξυπηρετούν με take away, ενώ κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες delivery μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων.

Αρχικές διευκρινίσεις της Πολιτικής Προστασίας επί των δηλώσεων του Νίκου Χαρδαλιά για απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, από την Παρασκευή 13/11 σε όλη τη χώρα, έκαναν λόγο για μη λειτουργία του take away και του delivery μετά τις 20:30, κάτι που αναιρείται με νεότερη διευκρίνιση.

Έτσι, κανονικά συνεχίζει να λειτουργεί η διανομή φαγητού, δεν καθίσταται όμως δυνατή η παραλαβή του από το κατάστημα.

Διαβάστε επίσης: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα