Top

Η απάντηση του Χάρη Αηδονόπουλου στην Parallaxi για τους άστεγους της Θεσσαλονίκης

Χθες η Parallaxi δημοσίευσε μια επιστολή του Αργύριου Μαρμαρά που καταγγέλλει την κατάσταση με τους άστεγους στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
η-απάντηση-του-χάρη-αηδονόπουλου-στην-pa-646143
Parallaxi

Χθες η Parallaxi δημοσίευσε μια επιστολή του Αργύριου Μαρμαρά προς τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Χάρη Αηδονόπουλο, η οποία καταγγέλλει την κατάσταση με τους άστεγους στη Θεσσαλονίκη, καθώς και την αντιμετώπιση του αντιδημάρχου στο ζήτημα.

Η επιστολή ανέφερε:

«Αξιότιμε κύριε Αηδονόπουλε, όταν ξεκίνησα να τραβώ φωτογραφίες των αστέγων πίστευα ότι κάποιος θα επέμβει και αντί να τους αφήσει να κοιμούνται πάνω στο τσιμέντο των πεζοδρομίων θα τους έδινε φαΐ και στέγη. Αυτές οι φωτογραφίες που τράβηξα σήμερα στις 2:30 το πρωί θα είναι και οι τελευταίες καθώς βλέπω ότι δεν συγκινείται κανένας. Αντιθέτως μας παρουσιάζετε στατιστικές ενώ χαρακτηρίζετε πολλούς από τους άστεγους ως άστεγους εκ πεποιθήσεως. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Από την απαρχή της ανθρωπότητας οι άνθρωποι είχανε ένα καταφύγιο. Αυτό μπορεί να ήταν μια σπηλιά, αργότερα ένα σπίτι κτλ. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που κοιμούνται στο τσιμέντο χρήζουν της βοήθειας ψυχολόγων, ίσως και ψυχιάτρων. Το γεγονός ότι δεν είναι παραβατικοί οφείλεται στην καλοψυχία των καταστηματαρχών της οδού Τσιμισκή. Εσείς βέβαια δίνετε στατιστικές και αριθμούς που δείχνουν ότι στην ουσία δεν υπάρχουν άστεγοι. Και όμως άστεγοι υπάρχουν στο κέντρο και καλό είναι να μην πετάτε το μπαλάκι από τη μία υπηρεσία στην άλλη».

Δείτε αναλυτικά εδώ:

Την παρακάτω απάντηση έλαβε η Parallaxi από τον Χάρη Αηδονόπουλο:

Η ανταπάντηση του Αργύρη Μαρμαρά

Αξιότιμε κύριε Αηδονόποπουλε,
είναι περίεργο για έναν πολιτικό να μην καταλαβαίνει την δύναμη της εικόνας και να παραπονιέται ότι δεν “διαφημίζει” τις πρωτοβουλίες και τα έργα του. Οι φωτογραφίες δεν είναι διαφήμιση αλλά τεκμηρίωση. Στην επιστολή σας αναφέρεται τι κάνετε για τους άστεγους. Είναι κάτι το οποίο δεν κάνετε αλλά θα μπορούσατε να κάνετε για να βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της συμπρωτεύουσας; Με μια ξύλινη γλώσσα αναφέρετε όλα αυτά που προσφέρετε στους άστεγους χωρίς να δείχνετε ίχνος αυτοκριτικής για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης μας τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Κρίμα.

Αργύρης Μαρμαράς

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα