Επικαιρότητα

Η απάντηση του δήμου στην καταγγελία του Πρόδρομου Νικηφορίδη

Αφορούσε το άγριο κόψιμο δέντρων στην Άνω Πόλη.

Parallaxi
η-απάντηση-του-δήμου-στην-καταγγελία-τ-684632
Parallaxi

ανω πόλη δέντρα

Στις 14 Νοεμβρίου ο Πρόδρομος Νικηφορίδης έκανε μια καταγγελία για το κλάδεμα των δέντρων στην Άνω Πόλη. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως κατακρεουργήθηκαν οι αγγελικές στην Άνω Πόλη από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η απάντηση του Δήμου:

Κύριε Νικηφορίδη

Με μεγάλη μου θλίψη διάβασα σε πρόσφατη ανάρτησή σας τους ειρωνικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σας για τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος στην οποία προΐσταμαι. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρεστε αδίκως με παρόμοιες εκφράσεις για την υπηρεσία, τις οποίες και θεωρώ απαράδεκτες. 

Για τη συγκεκριμένη ανάρτηση θα ήθελα να σας  ενημερώσω ότι πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία κλάδεμα των θάμνων κατά μήκος και εκατέρωθεν του αρχαιολογικού περιπάτου, καθώς υπήρχε μεγάλη δυσκολία στη διάβασή του από τους διερχόμενους. Δεν κόπηκε κανένας θάμνος, δεν καταστράφηκε καμία πικροδάφνη. Οι θάμνοι θα ξανανθίσουν έχοντας πλέον πιο περιορισμένη κόμη.

Λόγω της  ενασχόλησής σας με τη Νέα Παραλία και της συνεργασίας που κατά καιρούς είχατε με πολλά στελέχη της υπηρεσίας σε επιτροπές και μελέτες , οφείλατε τουλάχιστον να είχατε κατανοήσει, ότι εμείς που εργαζόμαστε σε αυτόν τον τομέα,  αγαπάμε το πράσινο, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και κάνουμε σε καθημερινή βάση προσπάθειες για την προστασία και αναβάθμισή του. 

Λάθη θα γίνουν , δεν οφείλονται όμως ούτε σε άγνοια ,ούτε σε ασχετοσύνη, ούτε σε έλλειψη ενδιαφέροντος. Η υπηρεσία διαθέτει υψηλής κατάρτισης επιστημονικό προσωπικό, το οποίο σε συνεργασία με το έμπειρο εργατοτεχνικό προσωπικό εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην κατεύθυνση μίας βιώσιμης πόλης… της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. Αυτήν την προσπάθεια δεν μπορείτε να την απαξιώνετε έτσι απλά με μία ανάρτηση. 

Ευελπιστούμε σε μία καλύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία. Άλλωστε πάντα ήμασταν διαθέσιμοι να ακούσουμε τις προτάσεις, τις υποδείξεις και τα παράπονα όλων των δημοτών.

Δημήτρης Σωτηριάδης

Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα