Featured

Η απίστευτη αυθαιρεσία του Δήμου Σιθωνίας με τις χρεώσεις στο νερό

Ο δήμος Σιθωνίας δηλώνει άγνοια την ώρα που πολίτες έχουν ήδη κάνει προσφυγές.

Parallaxi
η-απίστευτη-αυθαιρεσία-του-δήμου-σιθω-778902
Parallaxi

Μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε φέτος όσους διαθέτουν σπίτια στο δήμο Σιθωνίας. Η ετήσια χρέωση του νερού από το δήμο, που αποστέλλεται με λογαριασμούς στην αρχή της σεζόν κόντεψε να προκαλέσει εγκεφαλικό στους ιδιοκτήτες των σπιτιών. Στην αρχή όλοι αναρωτήθηκαν πότε ξόδεψαν τόσο νερό με τα σπίτια κλειστά μέχρι πριν λίγες μέρες και λόγω χειμώνα αλλά και λόγω πανδημίας για να πληρώσουν τριπλάσιο τίμημα από ότι συνήθως.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που είχε συμβεί ήταν εντελώς διαφορετικό. Τσεκάροντας τους λογαριασμούς της ύδρευσης, την ένδειξη κατανάλωσης που αναγράφεται επάνω σε σχέση με την αληθινή ένδειξη στο ρολόι αντιλήφθηκαν πως ο δήμος Σιθωνίας είχε εφεύρει εικονικές χρεώσεις που ξεπερνούν και τα 50 κυβικά μέτρα νερού της αληθινής κατανάλωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε οικία στην περιοχή ενώ ο λογαριασμός αναφέρει ως τελευταία ένδειξη το 680 το ρολόι του σπιτιού αναφέρει 634 κυβικά! Δηλαδή χρέωση επιπλέον 46 κυβικών σε ένα σπίτι με μέση κατανάλωση δέκα κυβικών το χρόνο!

Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να πληρώσουν το λογαριασμό πιστεύοντας πως ίσως είχαν κάποια διαρροή όμως αρκετοί κατέφυγαν στο δήμο κάνοντας ένσταση και αρνούμενοι να πληρώσουν το απίστευτο τίμημα που τους ζητήθηκε.

Η Parallaxi επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα για να μας δώσει τη δική του θέση για το θέμα:

«Δεν είχαμε κάποια όχληση ούτε εγώ, ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Εάν υπάρχουν διαφορετικές ενδείξεις σε κάποιους καταναλωτές, να κάνουν μια αίτηση, ούτε καν ένσταση, για να γίνει ο επανέλεγχος.

Παρατηρούνται λάθη κάποιες φορές, επειδή άνθρωποι τα μετράνε μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, αλλά εάν υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα να επικοινωνήσουν άμεσα με το Δήμο».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα