Επικαιρότητα

Απίστευτος Βορίδης: «Αχρείαστο κόστος» η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Σύμφωνα με τον ίδιο φτάνουν και περισσεύουν οι ιδιωτικές κλινικές που έχουν συμπράξει.

Parallaxi
απίστευτος-βορίδης-αχρείαστο-κόστο-738701
Parallaxi
Εικόνα Facebook

Την ίδια ώρα που το ΕΣΥ αγκομαχά και δεκάδες συμπολίτες μας πεθαίνουν καθημερινά προσβεβλημένοι από τον κορονοϊό, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «αχρείαστο κόστος» την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Ειδικότερα ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναρωτήθηκε «τι νόημα έχει να συζητάμε για επίταξη;». «Αυτό καταλήγει να είναι ένα είδος εμμονής» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ότι φτάνουν και περισσεύουν οι ιδιωτικές κλινικές που έχουν συμπράξει.

«Άρα, λοιπόν, αυτή η εμμονή με την επίταξη μόνο περίεργα ιδεολογικο-πολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει» δήλωσε ο ίδιος. Καταλήγοντας μάλιστα, επανέλαβε ότι με το να μη γίνεται επίταξη αποφεύγεται η παραγωγή «αχρείαστου κόστους».

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφορία για τη δημόσια υγεία σημαίνει αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή 

«Σε σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών “αχρείαστο κόστος”. Χωρίς ντροπή τα στελέχη της κυβέρνησης αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού.

«Με τους διασωληνωμένους να φθάνουν σχεδόν τους 700 στις ΜΕΘ και άλλους 100 εκτός ΜΕΘ, και τα νοσοκομεία της Αττικής στο όριο της κατάρρευσης η επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση. Η ΝΔ όμως αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ: Αχρείαστο κόστος κατά τον Υπουργό κ. Βορίδη, η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

«Το ότι το ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, και οι εικόνες στις εφημερίες τραγικές. Το ότι σοβαρά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός εντατικών, το ότι υπάρχει λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, δεν συγκινεί στο ελάχιστο τον Υπουργό της ΝΔ», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα μόνο μη θιγούν. Αναλγησία και ιδεοληψία τις πιο δύσκολες ώρες για τους πολίτες. Αυτή είναι η ΝΔ και αυτά τα στελέχη που πραγματικά την εκφράζουν», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Κορονοϊός: Προσφυγή γιατρών στον Άρειο Πάγο για την κατάσταση νοσηλείας ασθενών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα