Ελλάδα

Απίστευτες εικόνες λόγω της Κακοκαιρίας EVA

Υπενθυμίζεται πως η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. 

Parallaxi
απίστευτες-εικόνες-λόγω-της-κακοκαιρ-930754
Parallaxi

Η κακοκαιρία Eva σφυροκοπά τη χώρα δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους δρόμους της Αττικής, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ενώ θα γίνει και νέα σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μπορεί να ηχήσουν ξανά τα μηνύματα του 112.

Νωρίτερα είχαν κλείσει δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας στον Πειραιά και στην Ελευσίνα. Λίγο μετά τις 14:00 της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους.

Συγκεκριμένα είχα κλείσει οι δρόμοι στην Ακτή Μιαούλη και Μπότσαρη στον Πειραιά στην Ακτή Μουτσοπούλου και Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Καστέλλα, στην οδό Ωκεανίδων από το ύψος της οδού Αβέρωφ στην Ελευσίνα.

Υδροστρόβιλος στα Ίσθμια

Στη θαλάσσια περιοχή στα Ίσθμια Κορινθίας και συγκεκριμένα κοντά στο νησάκι Οβριός, έκανε την εμφάνιση του, υδροστρόβιλος. Το εντυπωσιακό φαινόμενο κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα κάτοικοι της περιοχής.

«Βούλιαξε» το Πασαλιμάνι

Ο Πειραιάς και το Πασαλιμάνι ήταν μια από τις περιοχές που «χτυπήθηκαν» το μεσημέρι της Κυριακής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Eva από το λεκανοπέδιο.

Αν και η βροχόπτωση διήρκησε περίπου 15 λεπτά, εντούτοις αρκετοί ήταν οι δρόμοι που πλημμύρισαν από τα νερά χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Σε ορισμένους δρόμους, μάλιστα, ήταν τόσο το νερό ώστε κάδοι ανακύκλωσης να «βγουν βόλτα» στο Πασαλιμάνι.

@sgkuts

♬ Playground (from the series Arcane League of Legends) – Bea Miller

Ένα shelf cloud σχηματίστηκε πάνω από την Αθήνα

Ένα shelf cloud, ένα σύννεφο δηλαδή στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους, μπήκε πριν από λίγες ώρες στην Αθήνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο forecastweather.gr.

Τα shelf clouds συνδέονται συνήθως με μια συμπαγή γραμμή καταιγίδων. Ο άνεμος έρχεται πρώτος με τη βροχή να ακολουθεί πίσω τους. Μπορεί να φαίνονται να περιστρέφονται γύρω από έναν οριζόντιο άξονα.

πηγή – in.gr, ertnews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα