Top

Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Αυστραλία

Η εικόνα στον υπόλοιπο κόσμο σήμερα.

Parallaxi
ρεκόρ-κρουσμάτων-από-την-αρχή-της-πανδ-859045
Parallaxi
Η εικόνα σήμερα 

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

Εμβόλια – Pfizer και BioNTech θα κάνουν δοκιμή για τρίτη μειωμένη δόση σε παιδιά κάτω των πέντε ετών

Οι δύο εταιρείες που έχουν συνεργαστεί για την παραγωγή εμβολίων ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη δοκιμή.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες Pfizer (ΗΠΑ) και BioNTech (Γερμανία) ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε δοκιμή μιας τρίτης δόσης των 3 μg (μικρογραμμαρίων) του mRNA εμβολίου τους κατά του κοροναϊού σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Όπως έκαναν γνωστό, οι δύο δόσεις του εμβολίου τους που δοκιμάστηκαν σε παιδιά δύο, τριών και τεσσάρων ετών, απέτυχαν να πυροδοτήσουν ανοσιακή απόκριση συγκρίσιμη με εκείνη στους εφήβους και στους ενήλικες. Από την άλλη, το εμβόλιο τους γέννησε ανοσιακή απόκριση σε παιδιά έξι μηνών έως δύο ετών.

Οι εταιρείες διαβεβαίωσαν ότι «δεν ανιχνεύθηκαν προβλήματα ασφάλειας» και ανέφεραν ότι «η απόφαση για την αξιολόγηση μιας τρίτης δόσης σε παιδιά έξι μηνών έως πέντε ετών αντανακλά τη δέσμευση των εταιριών να επιλέξουν προσεκτικά τη σωστή δόση, ώστε να βελτιστοποιηθεί το προφίλ κινδύνου-οφέλους».

Στόχος να αυξηθεί η προστασία για τα παιδιά Η «τυφλή» κλινική μελέτη θα συμπεριλάβει πλέον μια τρίτη δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη δεύτερη δόση, με στόχο να αυξηθεί η προστασία των παιδιών έως πέντε ετών. Αν οι τρεις δόσεις είναι τελικά επιτυχείς, οι εταιρείες έκαναν γνωστό ότι θα υποβάλουν τα δεδομένα της δοκιμής τους στις ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, έτσι ώστε να λάβουν επείγουσα άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου τους στα μικρά παιδιά.

Επίσης γνωστοποίησαν ότι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν μια τρίτη δόση των 10 μg σε παιδιά πέντε έως 12 ετών. Ακόμη, ξεκίνησαν μια υπομελέτη τρίτης δόσης των 10 ή των 30 μg σε 600 εφήβους 12 – 17 ετών. Οι δοκιμές αυτές σχετίζονται με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον και των αρχικών διαπιστώσεων ότι οι άνθρωποι που κάνουν ενισχυτική δόση, έχουν μεγαλύτερο βαθμό προστασίας.

Γερμανία: 42.813 νέα κρούσματα και 414 νέοι θάνατοι από την COVID-19

Η Γερμανία ανέφερε 42.813 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών να καταγράφεται στα 6.764.188, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Αναφέρθηκαν επίσης, 414 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει φτάσει στους 108.053 θανάτους.

Το Βερολίνο κατατάσσει τη Γαλλία και τη Δανία στις περιοχές «υψηλού κινδύνου»

Η Γερμανία κατέταξε σήμερα τη Γαλλία και τη Δανία στις περιοχές “υψηλού κινδύνου” λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων από κορωνοϊό και συνεπώς θα επιβάλλει στους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες μια περίοδο καραντίνας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Υγειονομικής Επιτήρησης.

Από την Κυριακή, το μέτρο αυτό, το οποίο θα ισχύει και για τους ταξιδιώτες από τη Νορβηγία, τον Λίβανο και την Ανδόρα, επιβάλλει σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ήδη προσβληθεί από την Covid-19 να μπουν σε καραντίνα πέντε ημερών.

Η Γερμανία, που ήδη πλήττεται από μια σημαντική αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό, πρέπει να προετοιμαστεί για ένα νέο “μαζικό κύμα” που συνδέεται με την ταχεία διασπορά της παραλλαγής Όμικρον, προειδοποίησε προηγουμένως ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Η Δανία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει ένα τεράστιο μέρος της πολιτιστικής της σκηνής και επιβάλλει έναν νέο περιορισμό στη νυχτερινή ζωή, στην προσπάθειά της να περιορίσει την έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19 και της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα νέο απόλυτο ρεκόρ με περισσότερα από 11.000 κρούσματα σε 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας κορύφωσης με πάνω από 2.500 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Στη Γαλλία, η παραλλαγή Όμικρον “θα εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε σημείο που θα γίνει κυρίαρχη από τις αρχές του 2022”, εκτίμησε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Iταλία: 28.632 νέα κρούσματα και 120 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 28.632 περιστατικά κορωνοϊού και 120 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 669.160 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων το 4,2% προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 923 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 7.520 οι ασθενείς.

Στο μεταξύ, ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ζήτησε από τους Ιταλούς να φερθούν με υπεύθυνο τρόπο καθόλη τη διάρκεια των εορτών, παρά το γεγονός ότι «τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνηθίζουμε να αγοράζουμε δώρα και να συναντάμε πολύ κόσμο».

«Η Ιταλία αποτελεί παράδειγμα για πολλές άλλες χώρες. Ο διεθνής Τύπος αναγνωρίζει την επιτυχή μας αντιμετώπιση της πανδημίας», πρόσθεσε ο υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του υπουργείου Υγείας της Ρώμης, Τζιάνι Ρέτσα.

Και ο Ρέτσα κάλεσε τους συμπατριώτες του να αποφύγουν τους συνωστισμούς και να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ιαπωνία: Παράταση εφαρμογής του περιορισμού εισόδου ξένων πολιτών, μετά από ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον

Η Ιαπωνία θα παρατείνει έναν περιορισμό που εφαρμόζεται για τους ξένους πολίτες που εισέρχονται στη χώρα και για μετά το τέλος της χρονιάς, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «Yomiuri» επικαλούμενη ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

Το Τόκιο αποφάσισε την αντιστροφή της χαλάρωσης των προληπτικών ελέγχων, στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καθώς τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εξαπλώνονταν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ιαπωνία εφαρμόζει μία από τις πιο σκληρές περιοριστικές πολιτικές ελέγχου των συνόρων της, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 έχει μειωθεί δραστικά από το ξέσπασμα του κύματος θανατηφόρων κρουσμάτων τον Αύγουστο, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, μετά τον εντοπισμό τριάντα και πλέον κρουσμάτων στην Ιαπωνία.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα αυτά, εντοπίστηκαν στη διάρκεια ελέγχων στα αεροδρόμια, αλλά και σε υποδομές καραντίνας.

Ινδία: 7.145 νέα περιστατικά μόλυνσης και 289 νέοι θάνατοι από την COVID-19

Η Ινδία ανέφερε 7.145 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των μολύνσεων να έχει φτάσει στα 34.733.194 μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Κοινωνικής Πολιτικής.

Αναφέρθηκαν επίσης, 289 νέοι θάνατοι, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει φτάσει στους 477.158 θανάτους.

Περισσότεροι από 34,17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει από την COVID-19 στην Ινδία, από την έναρξη του ξεσπάσματος μετάδοσης των κρουσμάτων.

Αυστραλία: Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αλλά η χώρα συνεχίζει τη χαλάρωση των μέτρων

Ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε σήμερα η Αυστραλία, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με τις μολύνσεις να αυξάνονται στις δύο πολυπληθέστερες Πολιτείες, όμως ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον υποβάθμισε τον κίνδυνο, καθώς η χώρα συνεχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Νέα Νότια Ουαλία αναφέρθηκαν 2.482 νέα κρούσματα, στη Βικτόρια 1.504 και στην Κουίνσλαντ 31. Συνολικά ξεπέρασαν τα 3.820 κρούσματα, το ρεκόρ που είχε καταγραφεί χθες.

Ο Μόρισον επανέλαβε ότι τα στοιχεία που πρέπει να ενδιαφέρουν είναι οι νοσηλείες και οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή οι διασωληνώσεις και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς η χώρα μαθαίνει να ζει με τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής, τα αυξημένα κρούσματα στη Νέα Νότια Ουαλία δεν μεταφράζονται σε αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, αφού μόνο 26 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εξήγησε.

“Δεν συμφωνώ ότι οι Αυστραλοί αδιαφορούν. Το παίρνουμε πολύ σοβαρά. Αντιμετωπίζεται καλύτερα με καθαρό μυαλό και ξεκάθαρο σχέδιο”, είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρσε στο Χόμπαρτ της Τασμανίας.

Ο Μόρισον σχολίασε ότι η Αυστραλία δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική, όπου τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

Χαλαρώνοντας τα μέτρα για την πανδημία, στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια δεν θα απαιτείται πλέον οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη να μπαίνουν σε καραντίνα 72 ωρών. Θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ μέσα σε 24 ώρες από την άφιξή τους, αλλά θα μένουν σε καραντίνα μόνο μέχρι να βγει αρνητικό το τεστ αυτό.

Η Αυστραλία είχε κλείσει ερμητικά τα σύνορά της όταν ξέσπασε η πανδημία, το 2020 και τα κρούσματα της Covid-19 παρέμειναν χαμηλά, σε σύγκριση με άλλες πλούσιες χώρες. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί μόνο 239.000 κρούσματα και περίπου 2.130 θάνατοι.

Κορωνοπάρτι υπερμετάδοσης για την Τέιλορ Σουίφτ

Από το πάρτι… υπερμετάδοσης απουσίαζε η 32χρονη τραγουδίστρια – Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας κάλεσαν και τα 600 άτομα να μπουν σε καραντίνα Τουλάχιστον 100 άτομα που έδωσαν το παρών στο πάρτι για τον εορτασμό του άλμπουμ «Red» της Τέιλορ Σουίφτ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Αν και η 32χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια δεν βρισκόταν στην εκδήλωση…. υπερμετάδοσης της Covid-19, καθώς ήταν μια συγκέντρωση θαυμαστών για τον εορτασμό της επανέκδοσης του άλμπουμ της το 2012, τα περίπου 600 άτομα που ήταν εκεί πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

«Όποιος παρακολούθησε το «On Repeat: Taylor Swift Red Party» στο «Metro Theatre» του Σίδνεϊ στις 10 Δεκεμβρίου «είναι στενή επαφή και πρέπει αμέσως να υποβληθεί σε εξετάσεις και να απομονωθεί για 7 ημέρες», προειδοποιούν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Τουλάχιστον 97 περιπτώσεις COVID-19 έχουν επιβεβαιωθεί. “Είναι πιθανό ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις να έχουν την παραλλαγή «Omicron» που προκαλεί ανησυχία”, σημειώνει η προειδοποίηση.

Μερικοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση έκαναν «check in» μέσω ενός κωδικού QR, διευκολύνοντας τη δυνατότητα της NSW Health να επικοινωνήσει μαζί τους.

«Οι κυρώσεις για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις απομόνωσης, διαγνωστικών τεστ και καραντίνας έχουν αυξηθεί σε 5.000 $ για μεμονωμένα άτομα (από 1.000 $) και 10.000 $ για εταιρείες (από 5.000 $)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ν.Χ./AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα