Top

Ουρές χθες το απόγευμα σε πρεμιέρα γνωστού τραγουδιστή- Το μήνυμα Χαρδαλιά στο Facebook

Tα νεότερα για την εξάπλωση του ιού στη χώρα.

Parallaxi
ουρές-χθες-το-απόγευμα-σε-πρεμιέρα-γνω-463706
Parallaxi

κοροναϊός εργαστήριο

Νέα μέτρα επιβλήθηκαν από χθες σε 16 περιοχές της χώρας, ενώ ο ΕΟΔΥ παρουσίασε έναν συγκεντρωτικό χάρτη δεκαημέρου με τις περιοχές όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του ιού.

Μάλιστα, δύο θάνατοι έγιναν γνωστοί τις τελευταίες 24 ώρες, με τα θύματα του ιού στη χώρα να ανέρχονται πλέον σε 224.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, σε 67 ανέρχονται τελικώς τα κρούσματα κορονοϊού και όχι σε 76 όπως αρχικώς είχε αναφερθεί, σύμφωνα με διευκρίνιση του ΕΟΔΥ, ο οποίος σημειώνει ότι τα 2 κρούσματα για τα οποία δεν οποία δεν αναφερόταν η Περιφερειακή Ενότητα, από παράλειψη, αφορούν στη Μαγνησία.

Aξιοσημείωτο είναι, όμως, και ότι ουρές σχηματίστηκαν χθες το απόγευμα στην πρεμιέρα για τον Νίκο Βέρτη στη Θεσσαλονίκη

Ουρές σχηματίστηκαν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα απόγευμα, κάτω από τον Ήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μαγαζί άλλαξε ωράριο με τα νέα μέτρα και από νυχτερινό έγινε απογευματινό.

Σε όλα τα τραπέζια και τους κοινόχρηστους χώρους υπήρχε αντισηπτικό, με τους υπαλλήλους του κέντρου διασκέδασης να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής.

Οι πελάτες εισέρχονταν ένας – ένας, με απαραίτητες αποστάσεις και θερμομετρούνταν από τους εργαζόμενους του καταστήματος

Αξιοσημείωτο είναι πώς, η χωρητικότητα του καταστήματος αγγίζει τα 1.700 άτομα, αλλά λόγω νέων κανονισμών, στο κατάστημα βρέθηκαν χθες 550 άτομα.

Ο Νίκος Βέρτης ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου ωραρίου στα καταστήματα εστίασης τροποποίησε το ωράριο του κέντρου, όπου εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη.

Πώς κατανέμονται τα 254 κρούσματα – Στις πρώτες θέσεις η Θεσσαλονίκη

Στα  254 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

–  20 κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, –  2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, – 98 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 17 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, – 76 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, – 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας, – 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας, – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών, – 9 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, 6 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή, – 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, –    3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, –    2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, –    1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, –    1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας, –    1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας, –    2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, –    3 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, –    6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, 1 εκ των οποίων συνδέεται με γνωστή συρροή, –    2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου –    1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας, –    2 κρούσματα στην Π.Ε. , –    1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, –    4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, –    3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, –    1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών, –    1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, –    6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, –    1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

Χαλκιδική : Πρόστιμο 5.000 σε 62χρονο με κορονοϊό – Έσπασε την καραντίνα
Αυστηροί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας τις τελευταίες μέρες στη Χαλκιδική στην προσπάθεια για τη μη εξάπλωση του κοροναϊού. Την Πέμπτη το βράδυ άνδρες του Α.Τ. Σιθωνίας συνέλαβαν έναν 62χρονο, ο οποίος είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού και βρίσκεται στη λίστα του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr o άνδρας είναι ανάμεσα στα κρούσματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο τυποποίησης ελιάς και δεν τηρούσε, ως όφειλε, την καραντίνα αλλά κυκλοφορούσε στην περιοχή.
Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για αντικοινωνική συμπεριφορά παραβιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τον Μάρτιο για τον κοροναϊό. Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι καθημερινοί και επισταμένοι, ακόμα και στα σπίτια όσων βρέθηκαν με επιβεβαιωμένο κρούσμα, για τη τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.
Έβρος: Τουλάχιστον οκτώ μετανάστες θετικοί στον κοροναϊό
Σε συναγερμό έχει τεθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στον Έβρο μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων στον κοροναϊό. Ο ΕΟΔΥ πήρε την Πέμπτη από το συγκεκριμένο ΚΥΤ 28 δείγματα για τεστ κοροναϊού: 15 από αιτούντες άσυλο και 13 από εργαζόμενους, που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της προηγούμενης εβδομάδας.
Το αποτέλεσμα ήταν οκτώ από τους αιτούντες άσυλο να διαγνωστούν θετικοί στον ιό και να μπουν άμεσα σε καραντίνα σε «ειδικούς οικίσκους», ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων αναστέλλονται οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις προς και από το ΚΥΤ, καθώς και οι λειτουργίες εντός της δομής των ΜΚΟ και των συνεργαζόμενων φορέων.

Το ΚΥΤ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας (γιατρός, γραμματεία, τεχνικός, ένας υπάλληλος για τα ασυνόδευτα και αστυνομία). Σε ό,τι αφορά στο πρώτο κρούσμα στο Φυλάκιο Έβρου, πρόκειται για αιτούντα άσυλο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε εισέλθει στο ΚΥΤ στις 3 Αυγούστου με βεβαίωση από την ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) ότι δεν παρουσιάζει συμπτώματα του νέου κοροναϊού. Για τον λόγο αυτό δεν τέθηκε σε προληπτική καραντίνα. Ωστόσο δύο μέρες μετά, στις 5 Αυγούστου, εμφάνισε υψηλό πυρετό και την ίδια ημέρα υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε χθες το πρωί στην τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

-Όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου. Εξαιρούνται εστιατόρια, θέατρα, σινεμά όπου λαμβάνονται ήδη ειδικά μέτρα.

-Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική, σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα. Το μέτρο θα ισχύσει έως τις 23 Αυγούστου.

-Λήψη ειδικών μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο. Πιο συγκεκριμένα, από αύριο το πρωί στις 6π.μ απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων. Στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 ατόμων εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, οπότε το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα. Ταυτόχρονα, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού – τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

-Παράταση των έκτακτων μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοστεί στον Πόρο, ως τις 24 Αυγούστου. -Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών. -Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα θα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

-Τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, θα εργάζονται με τηλεργασία.

– Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως σχετικά μηνύματα SMS θα σταλούν από το 112 σε κατοίκους και επισκέπτες περιοχών με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς όλους:

Για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

Μήνυμα Χαρδαλιά: Στόχος να μείνουμε υγιείς και να μην χρειαστούν νέα μέτρα ολέθρια για την οικονομία
Εικόνα: Στιγμιότυπο Βίντεο

Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, τόνισε αργά χθες το βράδυ με ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι «θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό».

Όπως υπογράμμισε «το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας».

«Ας είναι ξεκάθαρο. Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχές του για τη σημερινή ημέρα.

Γώγος: Μάσκες ακόμη και στην παραλία στην Πάρο – Αντίπαρο
Εικόνα αρχείου

Την ανησυχία του για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Μάρκο Δεϊμέζη ενώ μίλησε για μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο – Αντίπαρο.

Όπως ο ίδιος τόνισε πάντα πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμα και στην παραλία αναφερόμενος στην Πάρο και Αντίπαρο ενώ επεσήμανε πως αν φορούν όλοι μάσκες θα σταματήσει η μετάδοση. Συγκεκριμένα για την Πάρο και την Αντίπαρο ανέφερε πως «όταν δούμε συρροή κρουσμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε μια δομή το ίδιο γίνεται και για τα νησιά, για μερικά τουλάχιστον και μερικές πόλεις ή μερικές περιφέρειες και νομοί που είναι στο κόκκινο. Εκεί λοιπόν που υπάρχει και φαίνεται μέσα από την ποιοτική μελέτη των κρουσμάτων εκεί μπαίνουν τα τοπικά διαφορετικά lockdown – περιοριστικά μέτρα κάποιου βαθμού, διαφορετικού σε κάθε περίπτωση». Παράλληλα, ανέφερε πως η μεγάλη διασπορά της νόσου αυτή την στιγμή σχετίζεται με την κινητικότητα του πληθυσμού σε πόλεις κυρίως όμως σε τουριστικούς προορισμούς. «Πολλοί φεύγουν από τα τουριστικά κέντρα πηγαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς κυρίως στα νησιά και επιστρέφουν στις πόλεις έχοντας κολλήσει τον κορονοϊο. Αυτοί μετά αποτελούν εστία διασποράς .Έτσι αυτές οι ζώνες που βλέπετε στο κόκκινο είναι οι κύριες εστίες όχι τόσο στο αριθμητικό δεδομένο αλλά στο ποιοτικό δεδομένο δηλαδή από εκεί έρχονται οι περισσότεροι, εκεί υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα και γι αυτό τον λόγο υπάρχει αυτός ο τοπικός περιορισμός που έχετε δει μέχρι τώρα γιατί έτσι δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία οριζοντίασης των μέτρων και καραντίνα».

Επιπλέον, ο κ. Γώγος σημείωσε πως για κάποιον που γυρνάει στους δικούς του από το νησί η σύσταση είναι να φοράει την μάσκα για να μην το μεταδώσει στους γονείς του ή τους παππούδες του σε περίπτωση που το έχει και να τηρεί τα μέτρα τουλάχιστον για 7 ημέρες που είναι ο συνήθης χρόνος επώασης και όταν κυκλοφορεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα να φοράει μάσκα.

Σε υγειονομικό αποκλεισμό δύο δομές και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις δομές

Σε υγειονομικό αποκλεισμό τίθενται ως τις 31 Αυγούστου το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου και η δομή φιλοξενίας Δράμας, ενώ επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους διαμένοντες και στους εργαζομένους σε όλες τις δομές της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αύξηση κρουσμάτων φθινόπωρο και χειμώνα – Πως θα κυμανθεί εποχικά ο ιός
Με νέα του ανάρτηση χθες ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορονοϊού, Ηλίας Μόσιαλος, περιγράφει τα ευρήματα μελέτης για την εποχικότητα των κορονοϊών γενικότερα, αλλά και τι δείχνει αυτό για την εξέλιξη του SARS-CoV-2 τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει χαρακτηριστικά “…οι εποχικές διακυμάνσεις της μεταδοτικότητας των κορονοϊών και ο αντίκτυπος στην πανδημία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο μέλλον. Αυτή η μελέτη δείχνει πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα πιθανώς θα αντιμετωπίσουμε αύξηση στα περιστατικά που θα σχετίζονται με τον SARS-CoV-2”.

Και δεν παραλείπει να υπενθυμίσει σε όλους ακόμα μια φορά: “Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρονικό περιθώριο για καλύτερη προετοιμασία των συστημάτων δημόσιας υγείας”.

Κορονοϊός: Τι προβλέπεται για φθινόπωρο και χειμώνα – Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου

Eποχικές διακυμάνσεις της μεταδοτικότητας των κορονοϊών και αντίκτυπος στην πανδημία

Οι γνωστοί κορoνοϊοί συνήθως έχουν μια συνεπή εποχική διακύμανση. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Swiss Medical weekly με τίτλο ‘Potential impact of seasonal forcing on a SARS-CoV-2 pandemic’ (doi.org/10.4414/smw.2020.20224), διερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο η εποχική μεταβολή στη μεταδοτικότητα του κορoνοϊού θα μπορούσε να διαμορφώσει την πανδημία SARS-CoV-2.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από διαγνωστικές εξετάσεις ρουτίνας για τους 4 ενδημικούς κορoνοϊούς (229E, HKU1, NL63, OC43) που συλλέχθηκαν στο Karolinska University Hospital στη Στοκχόλμη, μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2010 και 31 Δεκεμβρίου 2019. Συμπεριλήφθηκαν συνολικά 52,158 δείγματα ασθενών με 190,257 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 2,084 ήταν θετικά για οποιονδήποτε από τους κορoνοϊούς.

Οι ερευνητές παραμετροποίησαν το μοντέλο για τον SARS-CoV-2 χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, και το υπολογιστικό μοντέλο επιτρέπει την ανάλυση πολλών υποπληθυσμών διαφορετικού μεγέθους με μεταβλητές παραμέτρους.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια ισχυρή και συνεπή εποχική διακύμανση των τεσσάρων ενδημικών κορονοϊών (229E, HKU1, NL63, OC43). Αν και το κλάσμα των θετικών τεστ δεν είναι άμεσο μέτρο μέτρησης, συσχετίζεται με τον επιπολασμό. Η ισχύς της διακύμανσης του ρυθμού μετάδοσης κατά τη διάρκεια του έτους, θα μπορούσε να έχει μεγάλη σχέση με την εξάπλωση του SARS-CoV-2 το 2020 και τα επόμενα χρόνια.

Προσομοιώσεις διαφορετικών σεναρίων δείχνουν μικρή αιχμή / ξέσπασμα στις αρχές του 2020 σε εύκρατες περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου και μεγαλύτερη αιχμή το χειμώνα 2020/2021.

Αυτή η μελέτη είχε σκοπό να διερευνήσει πώς θα μπορούσε να εξαπλωθεί μια τέτοια πανδημία, αλλά δεν αποτελεί πρόβλεψη συγκεκριμένου σεναρίου. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται εξαρτώνται μεταξύ άλλων και σε μεγάλο βαθμό από τις υποθέσεις ότι η μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2 δείχνει εποχική μεταβλητότητα επαρκούς αντοχής και από παραμέτρους, όπως το R0, που εκτιμήθηκαν από την πρώιμη φάση της επιδημίας. Ενώ η αβεβαιότητα στις παραμέτρους είναι μεγάλη, τα σενάρια που διερευνήθηκαν δείχνουν ότι η παροδική μείωση του ποσοστού επίπτωσης μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό εποχικών διαφορών και προσπαθειών ελέγχου των λοιμώξεων. Αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περιορίζεται η επιδημία.

Επομένως οι εποχικές διακυμάνσεις της μεταδοτικότητας των κορονοϊών και ο αντίκτυπος στην πανδημία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο μέλλον. Αυτή η μελέτη δείχνει πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα πιθανώς θα αντιμετωπίσουμε αύξηση στα περιστατικά που θα σχετίζονται με τον SARS-CoV-2.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρονικό περιθώριο για καλύτερη προετοιμασία των συστημάτων δημόσιας υγείας.

Δείτε την ανάρτηση:

Με πληροφορίες από skai.gr/AΠΕ-ΜΠΕ/ iatropedia.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα