Δ. Λιγνάδης: Ποιοι και γιατί τον είχαν διώξει από δραματική σχολή
Νέα στοιχεία στο φως για τη συμπεριφορά του ηθοποιού και σκηνοθέτη.
Νέα στοιχεία γνωστοποιούνται για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Δημήτρη Λιγνάδη μετά τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, του θεάματος αλλά και την παραίτηση του πρώτου.
Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα το Πρώτο Θέμα, μαθητές είχαν καταγγείλει ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλούσε συνεχώς για σεξ και όργια.
Εξαιτίας αυτού το 2016, ο ίδιος έχασε τη θέση του καθηγητή στη Δραματική Σχολή Ίασμος.
Την πληροφορία επιβεβαιώνουν στο «protothema» ο γιος του ιδιοκτήτη του Ιάσμου και ηθοποιός, Γιώργος Αμούτζας, και η ηθοποιός και απόφοιτη της ίδιας σχολής Αρτεμις Αστεριάδη.
ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί: γνώριζε και συγκάλυψε
Το περιστατικό συνέβη συγκεκριμένα την περίοδο 2015-2016, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.
«Η Τέχνη δεν χρειάζεται σκοτάδια»
Σε ανακοίνωση της Σχολής Ιασμος που εστάλη στο Πρώτο Θέμα αναφέρεται ότι «δεν χρειάζεται να εξηγήσει κάποιος ότι η κακοποίηση -σωματική ή λεκτική- αλλά και η σεξουαλική παρενόχληση είναι ποινικά αδικήματα. Οπως φαίνεται, όμως, χρειάζεται να εξηγήσει κάποιος γιατί το θύμα έχει δικαίωμα να μιλήσει».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Ένα από τα κύρια μελήματα της Σχολής μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι σπουδαστές μας ότι -για την καλύτερη λειτουργία μιας παράστασης, μιας σχολής ή γενικότερα της κοινωνίας μας- πρέπει τα φαινόμενα αυτά ν’ αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Στα 37 χρόνια της λειτουργίας μας έχουμε έμπρακτα αποδείξει πως θέλουμε οι σπουδαστές μας να είναι και να νιώθουν ασφαλείς. Είμαστε πάντα πλάι τους με κατανόηση για ν’ ακούσουμε και την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με μια συμπεριφορά που πιθανόν τους έφερε σε δύσκολη θέση. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, δεν διστάσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με ανθρώπους για τους οποίους υπήρξε αμφιβολία σχετικά με το εκπαιδευτικό τους κύρος. Σύνθημα της Σχολής και σ’ αυτά τα θέματα είναι: “Μιλήστε ελεύθερα, χωρίς τύψεις, χωρίς φόβο!”
«Η Τέχνη δε χρειάζεται σκοτάδια – αλλά άπλετο φως. Είμαστε παρατηρητές της αγριότητας – κι όχι θιασώτες της. Παρατηρούμε τη ζωή με σκοπό να την κάνουμε καλύτερη – όχι να την εκχυδαΐσουμε. Θέλουμε να παρηγορήσουμε και να παρηγορηθούμε. Δημιουργούμε – δεν καταστρέφουμε!».
Διαβάστε επίσης: Να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα στον Πολιτισμό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ