Aποβάλλεται από την ECA o ΠΑΟΚ

Με άμεση ισχύ όπως ανακοινώνει η ECA.

Parallaxi
aποβάλλεται-από-την-eca-o-παοκ-21572
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Σε ανακοίνωση που έκανε σήμερα η ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) γνωστοποιεί την απόφασή της για αναστολή της δυνατότητας μέλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την ομοσπονδία έπειτα από τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας την προηγούμενη Κυριακή.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για απόφαση με άμεση ισχύ, προκειμένου να προστατέψει τις αξίες και την κανονικότητα στις οποίες βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

Η ανακοίνωση της ECA

Η ECA καταδικάζει τη συμπεριφορά του Προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγώνα οπλισμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρωταθλήματος της Superleague μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Υπό το πρίσμα αυτό, και σύμφωνα με το Καταστατικό της ECA, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της  αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει, με άμεση ισχύ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομίλων.

Η ECA υπάρχει για την προστασία της ακεραιότητας και της κανονικότητας των αγώνων καθώς και των αθλητικών αξιών και αρχών στις οποίες βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η αναστολή παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα κοινοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση του Συνεδρίου στη Ρώμη στις 27 Μαρτίου 2018.”

Στο μεταξύ, στην Αθήνα αναμένεται σήμερα αντιπροσωπεία της FIFA για να συνομιλήσει τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, όσο και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γραμμένο σχετικά με το θέμα των ημερών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα δωθεί συνέντευξη Τύπου μέσα στην ημέρα.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα