Ελλάδα

Άρση μέτρων: Συζητήσεις για «διαβατήριο αντισωμάτων»- Πού θα είναι υποχρεωτικά γάντια και μάσκες

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αλλαγές που πιθανώς θα συμβούν.

Parallaxi
άρση-μέτρων-συζητήσεις-για-διαβατήρ-574977
Parallaxi

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Σημαντική για τις αποφάσεις που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Αναλυτικότερα, αναμένεται η κατάργηση των SMS ειδικής μετακίνησης, ενώ σταδιακό «άνοιγμα» δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων φέρεται να κυριαρχεί στις εισηγήσεις των ειδικών.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές πώς θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές βαθμίδες Α’ και Β’ Λυκείου, Γυμνάσια, Δημοτικά. Πιθανό είναι το σενάριο αυτό να γίνεται ανά εβδομάδα ή ανά 2 ή 3 εβδομάδες.

Οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ότι στα σούπερ μάρκετ θα εισέρχεται περιορισμένος αριθμός ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε καταστήματος και οι πελάτες θα φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκες. 

Παράλληλα, τα κομμωτήρια θα λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού και περιορισμένο αριθμό πελατών, ενώ δεν αποκλείεται και η νυχτερινή λειτουργία τους.

Προς το τέλος αναμένεται να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια.

Αναφορικά με τη μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αυτή θα γίνεται όχι με γεμάτα λεωφορεία, μετρό, τραμ, προαστιακό και επίσης με υποχρεωτική τη μάσκα.  

Στο μεταξύ, στο τραπέζι είναι και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου.

Δεν αποκλείεται ένα «διαβατήριο αντισωμάτων» για ασθενείς με αντισώματα- πιθανώς στα μέσα της επόμενης χρονιάς- βασισμένο στην τεχνολογία blockchain.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα