Ελλάδα

Άρση των μέτρων: Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη

Αντί της Δευτέρας.

Parallaxi
άρση-των-μέτρων-την-τρίτη-το-διάγγελμα-580935
Parallaxi

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ενδέχεται να αλλάξει ημερομηνία και να μεταφερθεί την Τρίτη (28/4), αντί της Δευτέρας. Ο οποίος σε κάθε περίπτωση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τους λοιμοξιωλόγους και τα στελέχη του για το “στρατηγικό σχέδιο σταδιακής μετάβασης”.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την επόμενη μέρα για καταστήματα, χώρους εστίασης, σχολεία, αλλά και την επιστροφή των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Άλλωστε όπως είναι ήδη γνωστό η ημερομηνία για την μερική άρσης των μέτρων είναι η 4η Μαΐου.

Ενώ το δυναμικό πλάνο θα εφαρμόζεται ανά 15ήμερο, με αναγκαστικούς κύκλους άρσης – επιβολής μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας. Επιπλέον παραμένει η πρόθεση να ανοίξουν όλα τα σχολεία, διαδοχικά, με αρχή την επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και τελευταία το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων.

Η δεύτερη φάση των μέτρων μπορεί να διαρκέσει κι εκείνη δύο μήνες, καθώς το άνοιγμα θα γίνεται σταδιακά και ενδέχεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα