Ελλάδα

Αστυνομία: Συλλήψεις για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, κατοχή ναρκωτικών, εξαπάτηση

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο

Parallaxi
αστυνομία-συλλήψεις-για-προσβολή-γεν-610687
Parallaxi

Θεσσαλονίκη: Αυνανιζόταν σε πισίνα ξενοδοχείου μπροστά σε παιδιά

Στην ταράτσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης 45χρονος αυνανίστηκε και εκσπερμάτισε ενώ βρισκόταν μέσα σε πισίνα, μπροστά σε ανήλικα παιδιά. Ο ιδιωτικός υπάλληλος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο ενώ συνελήφθη μετά την καταγγελία συνοδού ανήλικων κολυμβητών.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο άντρας, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Ο κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του, ζήτησε και πήρε προθεσμία για προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Το δικαστήριο ήρε την κράτηση παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία ζήτησε να κρατηθεί, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 45χρονος αυνανίστηκε και εκσπερμάτισε ενώ βρισκόταν μέσα σε πισίνα, στην ταράτσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Έγινε αντιληπτός από τη συνοδό τουλάχιστον επτά ανηλίκων παιδιών και εφήβων-της κολυμβητικής ομάδας των Ιωαννίνων- που εκείνη την ώρα επίσης βρίσκονταν μέσα στο νερό.

Ενημερώθηκε η αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη ενώ σήμερα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε. Όπως έγινε γνωστό, λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού, η λειτουργία της πισίνας ανεστάλη για τρεις ημέρες έτσι ώστε να γίνουν εργασίες απολύμανσης.

Η 18μελής αποστολή της κολυμβητικής ομάδας Ιωαννίνων, τις προηγούμενες μέρες, έφθασε στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή της σε αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης. Οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου σήμερα επέστρεψαν στα Ιωάννινα.

Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών

Δύο άτομα συνελήφθησαν, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, από την αστυνομία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, στο σπίτι των οποίων, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μετά από έρευνα, επτά δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ύψους έως 1,50 μέτρου, 565 γραμμάρια κάνναβης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Θεσσαλονίκη: Έκλεβε σακίδια και τσάντες επιβατών στα ΚΤΕΛ

Ένας 24χρονος αλλοδαπός κατηγορείται για κλοπή σακιδίων και τσαντών από επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από το ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης όπου και σχηματίστηκε η αντίστοιχη δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων με την κατηγορία κλοπής σακιδίων και τσαντών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων μηνών, ο 24χρονος κινούμενος στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων προχώρησε στην κλοπή τεσσάρων σακιδίων και τσαντών επιβατών.

Συνελήφθη 40χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους παριστάνοντας τον λογιστή

Παριστάνοντας τον λογιστή, ένας 40χρονος οδηγός ταξί, εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους, αποσπώντας τους χρήματα με το πρόσχημα επιστροφών που δήθεν είχαν τα παιδιά τους από την εφορία.

Ο 40χρονος συνελήφθη προχθές, Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις Αχαρνές Αττικής, μετά από αστυνομική επιχείρηση της του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, με τη συνεργασία της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε βάρος του 40χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με βάση στοιχεία που προέκυψαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, για απάτες που φέρεται ότι διέπραττε σε βάρος ηλικιωμένων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο δράστης συνέλεγε πληροφορίες τόσο για τα υποψήφια θύματα που επέλεγε όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα και αφού τα προσέγγιζε, προσποιούμενος τον λογιστή, τους παρουσίαζε ψευδή στοιχεία, ότι δήθεν τα οικεία τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, όμως η είσπραξή του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων.

Για να τους πείσει, μάλιστα, την ώρα που ήταν μαζί μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον άγνωστο συνεργό του, ο οποίος προσποιείτο τον δικαιούχο της επιστροφής χρημάτων, καταφέρνοντας έτσι να τους εξαπατήσει. Στη συνέχεια, τους αποσπούσε χρήματα ή κοσμήματα, ενώ πολλές φορές τους πήγαινε με το αυτοκίνητό του σε τράπεζες για να σηκώσουν τα ποσά, χωρίς ο ίδιος να μπαίνει μέσα μαζί τους για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει τουλάχιστον 15 απάτες, έχοντας αποκομίσει χρηματικό ποσό άνω των 133.310 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, μονόκαννο πυροβόλο όπλο, μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα ταξί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα