Ελλάδα

Αθήνα: Αστυνομικοί κατέγραφαν πρόσωπα διαδηλωτών στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Αυθαίρετη καταγραφή της διαδήλωσης καταγγέλλει η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη.

Parallaxi
αθήνα-αστυνομικοί-κατέγραφαν-πρόσωπ-844904
Parallaxi

Μεγαλειώδης ήταν η πορεία για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ωστόσο, αίσθηση προκαλούν οι εικόνες αστυνομικών να καταγράφουν με κάμερα τη διαδήλωση χωρίς να έχει συμβεί βίαιο περιστατικό. Επί τόπου ήταν και η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη, η οποία σε δηλώσεις της καταδίκασε την καταγραφή κάνοντας λόγο για «φακέλωμα» και τονίζοντας ότι παραβιάζεται «ολόκληρο το νομοθετικό οικοδόμημα της Ελλάδας».

«Εν έτει 2021, με το ισχύον Σύνταγμα και τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, και φυσικά όλες τις διατάξεις για την προστασία των πολιτικών φρονημάτων, αυτό παραβιάζει ολόκληρο το νομοθετικό οικοδόμημα της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, το ότι περνάνε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και η αστυνομία έχει τη μεγάλη ευκαιρία να καταγράψει όσους κατεβαίνουν στην πορεία του Πολυτεχνείου… καταλαβαίνουμε αυτό το φακέλωμα που πάει», προσέθεσε.

Μάλιστα, ο αστυνομικός που καταγράφει τη διαδήλωση, απαντώντας σε πιεστικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου Άννας Νίνη, ακούγεται στο βίντεο να λέει ότι έχει εντολές.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα