Ελλάδα

Αθήνα: Μαθητές σχημάτισαν γέφυρα με θρανία για να φύγουν από πλημμυρισμένο σχολείο

Κατέρρευσε τοιχίο σε ανοιχτό γυμναστήριο στην Κέρκυρα.

Parallaxi
αθήνα-μαθητές-σχημάτισαν-γέφυρα-με-θρ-830639
Parallaxi

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει εδώ και μερικές ώρες ολόκληρη τη χώρα. Η Αττική βρίσκεται σε κλοιό επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το πρωί της Πέμπτης, ενώ αναμένεται επιδείνωση τις επόμενες ώρες.

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, το οποίο πλημμύρισε.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για απάντληση του νερού, ενώ οι μαθητές -όπως διακρίνεται και σε βίντεο από το Twitter- απομακρύνθηκαν στήνοντας… «γέφυρα» με θρανία.

Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Δείτε το βίντεο: 

Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο στην Αττική

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική με απόφαση της Περιφέρειας όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Σε λίγο αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Νωρίτερα, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Στο πλαίσιο αυτό και για προληπτικούς λόγους σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και αύριο Παρασκευή 15 του μηνός θα βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής σε ρέματα και περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλο το εύρος της Περιφέρειας, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, όπου και αν απαιτηθεί.

Εικόνα: Sooc

Τεράστια προβλήματα σε πανεπιστήμια και σχολεία της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μπάλλος. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνουν πλημμυρισμένες τις αίθουσες από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας.

Συγκεκριμένα, πλημμυρισμένη είναι η Σχολή Καλών Τεχνών ενώ στη Φιλοσοφική Σχολή νερά στάζουν από το ταβάνι. Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην Γεωπονική Σχολή, όπως δείχνουν τα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, ο λογαριασμός «Φοιτητικός Κόσμος» .

Σε μέγιστη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για τη συνδρομή στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και έγκριση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού με πιθανή εκδήλωση ακραίων φαινομένων έχουν ήδη αναληφθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

Τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τμήματα και μέσα. Επιπλέον και πέραν των προαναφερθέντων από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, όλα τα τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), μετέπεσαν σε ετοιμότητα επέμβασης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου.

Επιπρόσθετα, τηρούνται σε ετοιμότητα ιπτάμενα μέσα για την ανάληψη αποστολών Επιτήρησης, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης εφόσον απαιτηθεί.

Εικόνα: Sooc

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Παγκράτι, Καλλιθέα και Κεραμεικό

Βλάβες σε γραμμή Μέσης Τάσης έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, με αποτέλεσμα χωρίς ρεύμα να παραμένει ένα μεγάλο μέρος του Παγκρατίου. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται και στον Κεραμικό και την Καλλιθέα.

Εικόνα: Sooc

Κέρκυρα: Κατέρρευσε τοιχίο σε ανοιχτό γυμναστήριο

Μια σοβαρή ζημιά επέφερε η κακοκαιρία που πλήττει την Κέρκυρα εδώ και λίγη ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfupress.com. Όπως φαίνεται στις εικόνες έπεσε το τοιχίο στο Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού από την πλευρά του Ορφέα.

Ευτυχώς δεν έχουν παρατηρηθεί άλλες ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται κοντά στο σημείο του ατυχήματος. Ωστόσο, σίγουρα, το συγκεκριμένο συμβάν γεννά ανησυχία για την περιοχή. Στις Μπενίτσες, πλησίον του ξενοδοχείου Agsana βράχια ξεκόλλησαν και έπεσαν στο οδόστρωμα με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Στο σημείο έχει σπεύσει η Πολιτική Προστασία ενώ η Αστυνομία ρυθμίζει τα της κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι για τα οχήματα.

 Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Μήνυμα του 112 στην Αττική για επικίνδυνα φαινόμενα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα