Ελλάδα

Αθήνα: Συνελήφθη 19χρονος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Σημειώνεται πως για την επίθεση έχει συλληφθεί και ένας 17χρονος.

Parallaxi
αθήνα-συνελήφθη-19χρονος-για-την-επίθεσ-984548
Parallaxi

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από την υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής μετά από ένταλμα σύλληψης, ένας 19χρονος που συμμετείχε σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 δέχθηκε επίθεση στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής 10/3 και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σημειώνεται πως για την επίθεση έχει συλληφθεί και ένας 17χρονος.

Στο βίντεο που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Χτυπήματα που του προκάλεσαν κατάγματα στη μύτη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Δε θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές, τους ενόρκους όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που λέει ότι τα έλυσε όλα μόνος του και είναι και δικαστής και ένορκος και εισαγγελέας και ανακριτής. Εγώ θα παραμείνω πιστός στη διαδικασία τη θεσμοθετημένη, θα περιμένω να δω τη δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει πως η επίθεση σε βάρος του δεν έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζει ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων.

Το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε ξανά στον Ευαγγελισμό προκειμένου να γίνει επανέλεγχος στην κατάσταση της υγείας του, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κληθεί να περιγράψει το τι συνέβη στις δικαστικές Αρχές.

«Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δε θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα