Αθλητισμός

Ασημένιο για Γεωργιάδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας – Χάλκινο η Γκουντούρα

Δύο ακόμα διακρίσεις για τη χώρα μας

Parallaxi
ασημένιο-για-γεωργιάδου-στο-παγκόσμι-1038228
Parallaxi

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατάφερε να επιβεβαιώσει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων αθλητριών του κόσμου στη σπάθη γυναικών, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας του Μιλάνου.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου νίκησε στον ημιτελικό την Γιοάνα Ιλιέβα από τη Βουλγαρία με 15-8 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Γιαπωνέζα Εμούρα και έμεινε στη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Η ελληνική ομοσπονδία ξιφασκίας αποθέωσε έτσι την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, γράφοντας στα social media: “Η σπουδαία Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε τελικά το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από ήττα με 15-11 στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (FIE No1) που υπερασπίστηκε με επιτυχία τον περσινό της παγκόσμιο τίτλο. Το αργυρό μετάλλιο είναι η μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας. Πολλά συγχαρητήρια στην ίδια και στους προπονητές της, Χρήστο Σαΐνη και Κρίστιαν Μπάουερ”.

Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα έφερε και η Δώρα Γκουντούρα, αφού ηττήθηκε οριακά από την Μισάκι Εμούρα με 15-14, στον ημιτελικό, αλλά εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα