Έφτασε στο τέλος του το Ippos Summer Tour 2023

Οι πρώτοι Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων CSI ολοκληρώθηκαν με επιτυχία

Parallaxi
έφτασε-στο-τέλος-του-το-ippos-summer-tour-2023-1039920
Parallaxi

Οι πρώτοι Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων CSI ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο ιππικό κέντρο Ippos Club στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν 2 εβδομάδες αγώνων, 200 περίπου άλογα και περισσότεροι από 500 αθλητές και συνοδοί από την Γαλλία, Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία αγωνίστηκαν στην αρένα του Ippos Club.

Μια αρένα που συναγωνίζεται τα μεγαλύτερα ιππικά κέντρα των Βαλκανίων και της Ευρώπης καθώς διαθέτει silica άμμο και το ειδικό σύστημα Risohorse Ebb & Flow το οποίο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, προσαρμόζεται ώστε να είναι απόλυτα βοηθητικό για την υγεία των αλόγων κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και της προθέρμανσης.

Νικητής του Grand Prix, στην μεγαλύτερη κατηγορία της διοργάνωσης και του αγώνα CSI2* στο 1.45, αναδείχθηκε ο Γάλλος Benjamin Plantade με το άλογo του Baltic Sitte, 2η η Ελληνίδα Μόνικα Μαρτίνη με το άλογο της Let’s Hope Van Het Bruggeveld και 3ος ο Έλληνας Δημήτρης Νάτσης με το άλογο του Cresco, οι οποίοι και παρέλαβαν αντίστοιχα μεγάλα χρηματικά έπαθλα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε αυτό το μοναδικό θέαμα συνολικά δύο τετραήμερα αγώνων CSI του Ippos Summer Tour, παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Μεταξύ φίλων του αθλήματος και αθλητών πολλοί ήταν αυτοί που παρευρέθησαν για πρώτη φορά, γνώρισαν το άθλημα από κοντά και απόλαυσαν τον υπέροχο εξωτερικό χώρο του Ippos Club με τις παρέες τους σε καθημερινές μουσικές εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε η παρουσία και συμμετοχή επίσημων στελεχών της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και της ελληνικής ομοσπονδίας ιππασίας, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι με τους υπερσύγχρονους χώρους και την εμπειρία που προσφέρει το Ippos Club στους αθλητές όπως επίσης και με την διοργάνωση στο σύνολό της. Να σημειώσουμε πως το Ippos Club από το 2022 επεκτάθηκε σε 150 στρέμματα με 60 μόνιμους στάβλους, 160 στάβλους φιλοξενίας, 1 κλειστό ιπποδρόμιο όπου λειτουργεί η σχολή ιππασίας και 3 υπαίθρια για τις ανάγκες των διοργανώσεων.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τον βασικό στόχο των διοργανωτών που είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη διεθνές κέντρο αγώνων ιππασίας συμβάλλοντας παράλληλα στην ευρύτερη ανάπτυξη όλης της περιοχής και στην τόνωση του αθλητικού τουρισμού της πόλης και της χώρας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στην κάμερα της Nova μετά τις απονομές του Grand Prix, η υπεύθυνη αθλητικών διοργανώσεων του Ippos Club,  Χριστίνα Μαυροφρύδη, «Με τους διεθνείς αυτούς αγώνες ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια προσπάθεια μηνών όπου εργάστηκαν πολλά άτομα και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα».

Σε δηλώσεις της επίσης η πρωταθλήτρια ιππασίας και ιδιοκτήτρια του Ippos Club Άννα Μαρία Παπαγεωργίου, ανέφερε πως θα συνεχίσουν να εντάσσονται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας καθώς ήδη προγραμματίζουν για το 2024 την ημερομηνία για τους διεθνείς αγώνες CSI εκτός των υπόλοιπων αγώνων που έχουν ήδη προγραμματιστεί για την συνέχεια αυτού του χρόνου.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους χορηγούς και υποστηρικτές για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση, όπως επίσης και τον Δήμο Θέρμης που τελούσε υπό την αιγίδα του.

Η Nova ως χορηγός επικοινωνίας και επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης θα μεταδώσει σύντομα από τo Novasports σε μαγνητοσκόπηση τον αγώνα Grand Prix CSI2* της Κυριακής 30/7.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα