Europa League: Λύγισε από την ανώτερη Γαλατά ο ΠΑΟΚ

Ήττα στην Κωνσταντινούπολη με 3-1 στην πρεμιέρα της League Phase

Parallaxi
europa-league-λύγισε-από-την-ανώτερη-γαλατά-ο-παο-1219769
Parallaxi

Ο ΠΑΟΚ έκανε κατάθεση ψυχής στο RAMS Park αλλά η Γαλατασαράι ήταν ανώτερη και πήρε τη νίκη με 3-1 στην πρεμιέρα της league phase του Europa League.

Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (48’ αυτογκόλ), για να ακολουθήσουν τα γκολ των Γιουνούς Αγκιούν (75’) και Μάουρο Ικάρντι (90’+5’) για τους γηπεδούχους. Ενδιάμεσα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (67’) είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η «τσιμ μπομ» μπήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, πιο φουριόζα στο ματς, ωστόσο και οι «ασπρόμαυροι» ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις, Κωνσταντέλιας (7’), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (9’) και Φεντόρ Τσάλοφ (13’) ήθελαν ένα… κλικ προκειμένου να μετατρέψουν σε γκολ τις προϋποθέσεις που έβγαλαν στο πρώτο τέταρτο. Οι γηπεδούχοι, στο διάστημα αυτό, είχαν να αντιπαρατάξουν την κλάση του Βίκτορ Οσίμεν που στα πρώτα δευτερόλεπτα αστόχησε με το κεφάλι και στο 16’ κόπηκε την τελευταία στιγμή ο Ομάρ Κόλεϊ.

Ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο της «Γαλατά». Αρχικά ο Ντομινίκ Κοτάρσκι απέκρουσε το διαγώνιο πλασέ του Οσίμεν (25’) μετά το λάθος του Γιόνι Ότο και στην εξέλιξη της φάσης ο Κροάτης τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο αριστερό βολέ του Γκάμπριελ Σάρα. Ο τελευταίος προσπάθησε σε δυο ακόμη περιπτώσεις (27’, 33’) να βρει δίχτυα, μάταια όμως.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα «εκρηκτικό» τρίλεπτο. Στο 43’ ο Αγκιούν βρήκε από κοντά δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά. Στο επόμενο λεπτό, μετά τη σέντρα του στόπερ Αμπντουλκερίμ Μπαρντακτσί, ο Οσίμεν με δυνατό άλμα και κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Κοτάρσκι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκιουνάι Γκιουβέντς έκανε την επέμβαση του αγώνα σε τετ-α-τετ με τον Κωνσταντέλια που έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά απέτυχε να ανοίξει το σκορ.

Ό,τι δεν έγινε στο πρώτο μέρος, έγινε στο δεύτερο. Στο 47’ ο Μπάρις Γιλμάζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μετά από νέα μακρινή μπαλιά του Μπαρντακτσί, αλλά πιεζόμενος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι. Από το κόρνερ του Ντρις Μέρτενς που ακολούθησε, όμως, ο Οσίμεν πήρε την κεφαλιά κι ο Μπάμπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει, μπερδεύτηκε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Το παιχνίδι πήρε φρενήρη ρυθμό, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Κοτάρσκι πρόλαβε και διόρθωσε το λάθος του Ότο προ του Οσίμεν (59’) ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κροάτης τερματοφύλακας πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση σε κοντινή προβολή του πρώην άσου της Νάπολι, κρατώντας το 1-0.

Ενδιάμεσα, ο Κωνσταντέλιας φεύγοντας στην αντεπίθεση δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα από τον Μπαρντακτσί είτε στον Ζίβκοβιτς είτε στον Τσάλοφ που περίμεναν προ του Γκιουβέντς. Ωστόσο, ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός εξιλεώθηκε στο 67’, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Ότο, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα, ο Γκιουβένς απομάκρυνε αλλά με τη μία ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 1-1.

Ωστόσο, η χαρά των φίλων του ΠΑΟΚ δεν κράτησε πολύ, αφού στο 75’ έγινε το 2-1. Σε σέντρα από τα δεξιά, οι παίκτες της «Γαλατά» έπαιξαν… βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Κοτάρσκι: ο Μέρτενς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Οσίμεν τη δεύτερη και ο αφύλακτος Αγκιούν με αριστερό βολέ νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Οκάν Μπουρούκ.

Ο Ικάρντι, με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αστόχησε σε κεφαλιά-ψαράκι ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκιουβένς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ότο. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ικάρντι με τρομερό πλασέ στην κίνηση, μετά το γύρισμα του Κερέμ Ντεμιρμπάι, διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Η «τσιμ μπομ» τη 2η αγωνιστική του League Phase (στις 3 Οκτωβρίου) φιλοξενείται στη Λετονία από τη Ρίγα ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντεζ (Ισπανία) Κίτρινες: Αϊχάν – Οζντόεφ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουβέντς, Αϊχάν (84’ Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντακτσί, Τζέικομπς, Σαρά, Τορέιρα, Γιλμάζ (88’ Μπατσουαγί), Μέρτενς (78’ Ντεμιρμπάι), Αγκιούν (88’ Κουτλού), Οσιμέν (78’ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Καμαρά (81’ Μπακαγιόκο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι).

*Κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο 29’ διαμαρτυρόμενος έντονα για το μη καταλογισμό φάουλ υπέρ του Φεντόρ Τσάλοφ έξω από την περιοχή της Γαλατάσαραϊ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα