Αθλητισμός

Ισπανία: Τερματοφύλακας επιτέθηκε σε οπαδό που τον έβρισε

Οι συμπαίκτες του αποσύρθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο και έτσι ο αγώνας διεκόπη στο 87’.

Parallaxi
ισπανία-τερματοφύλακας-επιτέθηκε-σε-892833
Parallaxi

Το δρόμο για τα αποδυτήρια είδε ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας της Ράγιο Μαγιανταχόντα Τσέικ Σαρ, (3η κατηγορία ισπανικού ποδοσφαίρου) όταν επιτέθηκε σε οπαδό της Σεστάο που του φώναζε ρατσιστικές προσβολές.

Οι συμπαίκτες του πάντως σε ένδειξη συμπαράστασης αποσύρθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο και έτσι ο αγώνας διεκόπη στο 87’.

Πώς έγινε το περιστατικό

Λίγο μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της Σεστάο Ρίβερ, κάποιοι από τους οπαδούς πίσω από την εστία του Σαρ άρχισαν να εξαπολύουν ρατσιστικές προσβολές. Ο τερματοφύλακας δεν άντεξε και πήδηξε προς την κερκίδα για να αρπάξει το κασκόλ ενός από τους οπαδούς που τον έβριζε και έτσι ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη.

«Απίστευτο, το 2024 να έχουμε ανεγκέφαλους στα γήπεδα να περιφέρονται ελεύθερα»

Ο αρχηγός της Ράγιο, Χόρχε Κασάδο δημοσίευσε κείμενο στα social media με το οποίο σχολίασε τα όσα συνέβησαν: «Αυτό που συνέβη σήμερα στο γήπεδο Las Llanas, στο γήπεδο της Σεστάο, είναι πραγματική ντροπή. Ένα τμήμα του γηπέδου εξαπολύει ρατσιστικές προσβολές στον συμπαίκτη μας Σικ Σαρ, για το χρώμα του δέρματός του. Επιπλέον, η RFEF μας αναγκάζει να βγούμε για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Νιώθω ντροπή. Φαίνεται απίστευτο, το έτος είναι 2024, και έχουμε ανεγκέφαλους στα γήπεδα να περιφέρονται ελεύθερα. Είμαστε όλοι Σικ. Οχι στον ρατσισμό».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα