Αθλητισμός

Linz Open: Εκτός τελικού η Μαρία Σάκκαρη

Ηττήθηκε από την Πέτρα Μάρτιτς 1-2.

Parallaxi
linz-open-εκτός-τελικού-η-μαρία-σάκκαρη-646791
Parallaxi

Άλλη μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τίτλο είχε η Μαρία Σάκκαρη (νούμερο 7 στον κόσμο) στο Λιντς της Αυστρίας. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μολονότι ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και παρά το γεγονός πως ότι ήταν η τενίστρια με το υψηλότερο ranking στο ταμπλό, έχασε στον ημιτελικό απ’ την 32χρονη Κροάτισα Πέτρα Μάρτιτς (νο. 34).

Έπειτα από μεγάλη μάχη που διήρκησε δυόμισι ώρες η Σάκκαρη ηττήθηκε 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-4) και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στον όγδοο τελικό της καριέρας της μετά το Ραμπάτ (2019), όπου κέρδισε τον μοναδικό της τίτλο, αλλά και τις παρουσίες της σε Σαν Χοσέ (2018), Οστράβα (2021), Γουαδαλαχάρα, Πάρμα, Ίντιαν Γουέλς, Αγία Πετρούπολη (2022).

Η Μαρία Σάκκαρη άρχισε το παιχνίδι σερβίροντας και διατήρησε το σερβίς της καθόλη τη διάρκεια του σετ. Έκανε το καθοριστικό μπρέικ για το 5-3 προτού τελειώσει το πρώτο σετ στο 6-3 μετά από 59 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς η Μάρτιτς ήταν εκείνη που επικράτησε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Για να συμβεί όμως αυτό παίχθηκε ένα περίεργο παιχνίδι καθώς οι δυο τενίστριες έδειξαν μεγάλη δυσκολία στο να κρατήσουν το σερβίς τους. Η Μάρτιτς έκανε το πρώτο μπρέικ για το 0-2 κι ένα δεύτερο συνεχόμενο φτάνοντας στο 0-4. Η Σάκκαρη προσπάθησε να αντιδράσει σπάζοντας το σερβίς της αντιπάλου της (1-4), έχασε όμως αμέσως μετά στο χέρι της (1-5), προτού κάνει εκ νέου μπρέικ για το 2-5. Η Κροάτισα όμως τελείωσε το σετ στο 3-6 μετά από 47 λεπτά.

Στο τρίτο σετ η μάχη ήταν απόλυτα ισορροπημένη με τις δύο τενίστριες να κυριαρχούν στο σερβίς τους. Αυτό συνέβη μέχρι και το όγδοο γκέιμ (4-4). Τότε ήταν που η Μάρτιτς πέτυχε το μοναδικό μπρέικ στο σετ φέρνοντάς το εκεί που ήθελε. Έχοντας το υπέρ της 5-4 σέρβιρε για το ματς και την πρόκριση στον τελικό. Και δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη επικρατώντας τελικά με 6-4.

πηγή – ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα