Αθλητισμός

Λουκέτο στα κλειστά προπονητήρια στο Καυτατζόγλειο και στέλνουν χιλιάδες παιδιά στα σπίτια τους

Αντιδράσεις από τα αθλητικά σωματεία της πόλης – Η σύγκριση με την περίπτωση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα

Φίλιππος Δεργιαδές
λουκέτο-στα-κλειστά-προπονητήρια-στο-1065313
Φίλιππος Δεργιαδές

Μετά το σάλο, τις επερωτήσεις στη Βουλή και την άρση της άδειας λειτουργίας του για την διεξαγωγή αγώνων, το Καυτατζόγλειο στάδιο εισέρχεται σε νέα σκοτεινή φάση καθώς οι διοικούντες αποφάσισαν να κλείσουν και τα κλειστά  προπονητήρια, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί άρδην όλο το πρόγραμμα προπονήσεων του στίβου και εκατοντάδες παιδιά και αθλητές να συνωστίζονται σε ένα βοηθητικό γήπεδο.

Να σημειωθεί ότι «το κλειστό προπονητήριο (Κ3), βαρέων αθλημάτων, στίβου και γυμναστικής», αλλά και οι άλλοι κλειστοί χώροι του Σταδίου, εξυπηρετούν  πλείστες αθλητικές δραστηριότητες. Ειδικά για το Κ3 να σημειωθεί ότι πρόκειται για ειδικό κτίριο προπονήσεων που διαθέτει κλειστό γυμναστήριο με τέσσερις διαδρόμους 120 μέτρων με ταρτάν, κλειστό γυμναστήριο για άλματα επί κοντώ και μία σειρά από αίθουσες προπονήσεων διαφόρων αθλημάτων. Στο κτίριο αυτό προπονούνται οι επίλεκτοι αθλητές του ΣΕΓΑΣ – ΚΥΑΑΘ.

Η διοίκηση του σταδίου, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα, μετά το σχετικό ρεπορτάζ της Paralaxi, και φυσικά τον θόρυβο και τις αντιδράσεις για τις εικόνες σήψης και διάλυσης του σταδίου, αποφάσισαν να κλείσουν το προπονητήριο Κ3, μέχρι να γίνουν έλεγχοι για να διαπιστωθεί το μέγεθος της φθοράς και αν οι συνθήκες επιτρέπουν τις προπονήσεις. Επίσης αποφάσισαν να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα κάτω από τις κερκίδες όπου φιλοξενούνται πολλοί αθλητικοί χώροι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σταματούν οι προπονήσεις πολλών αθλημάτων σε κλειστό χώρο. «Αυτή η απόφαση σκοτώνει τον στίβο ιδίως στα μικρά παιδιά καθώς δεν θα μπορεί κανένα παιδί να προπονηθεί σε κλειστό χώρο», αναφέρει προπονητής του Καυτατζογλείου.

Ωστόσο έχει και συνέχεια. Η διοίκηση αποφάσισε στο κεντρικό στάδιο να επιτρέπεται η προπόνηση μόνο σε κάποιους επιλεγμένους αθλητές και οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο, το οποίο επίσης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες παιδιά και αθλητές από όλα τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους της πόλης, να συνωστίζονται στο βοηθητικό γήπεδο ενώ το κεντρικό να το χρησιμοποιούν ελάχιστοι αθλητές ή κανένας. Η κατάσταση είναι τραγική για αθλητές και προπονητές που δεν γνωρίζουν πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, με την διοίκηση του σταδίου να δείχνει ότι δεν διαθέτει κάποιο σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Δεν μας λένε τίποτα. Απλά κλείσανε το γήπεδο και όπως φαίνεται δεν τους νοιάζει»

Σωματεία και σύλλογοι έχουν ζητήσει από την διοίκηση του σταδίου αλλά και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να δρομολογηθούν άμεσα παρεμβάσεις αποκατάστασης στο στάδιο, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις καταγράφουν την παντελή έλλειψη βούλησης της πολιτικής ηγεσίας να δράσει άμεσα ώστε το Καυτατζόγλειο Στάδιο να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας.

«Στο Καυτατζόγλειο, στον στίβο αθλούνται μέχρι και 1000 παιδιά συγχρόνως και αυτή τη στιγμή όλα αυτά τα παιδιά έχουν στριμωχτεί στο βοηθητικό γήπεδο. Εμείς ως ΓΣ. Ηρακλής έχουμε τους χώρους στους Χορτατζήδες αλλά και εκεί λειτουργούν και άλλα τμήματα τμήματα, ποδοσφαίρου μπάσκετ και βόλεϊ και δεν επαρκούν», αναφέρει ο Ηλίας Ευθυμιάδης, αντιπρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, που αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια ειδικά η ομάδα ποδοσφαίρου του Ηρακλή, έχει ταυτιστεί με την έδρα του Καυτατζογλείου.

«Αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε επικοινωνήσει με την διοίκηση του σταδίου και την ΓΓΑ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ορατό στον ορίζοντα. Δεν μας λένε τίποτα. Απλά κλείσανε το γήπεδο και όπως φαίνεται δεν τους νοιάζει που θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά. Κάθε σωματείο ψάχνει να βρει λύση», σημειώνει ο Ηλίας Ευθυμιάδης και αναρωτιέται «τι θα γίνουν όλα αυτά τα παιδιά και οι αθλητές;».

«Όταν πιάσουν τα κρύα που θα πάνε τα παιδιά, θα τα κλείσουν στα σπίτια;»

Όπως επίσης αναφέρει ο κ. Ευθυμιάδης, στο Καυτατζόγλειο Στάδιο αθλούνται παιδιά και αθλητές από όλα τα σωματεία της πόλης και με την αλλαγή του καιρού, λόγω του λουκέτου στα κλειστά προπονητήρια, θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις προπονήσεις.

«Στον στίβο υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά από 5 μέχρι και 10 ετών, που μέσα στα κρύα δεν μπορούν να προπονηθούν σε εξωτερικό χώρο. Οι μεγάλοι, αυτοί που κάνουν πρωταθλητισμό, αντέχουν. Τα μικρά παιδιά τι θα γίνουν; Όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης προπονούνται στο Καυταζόγλειο. Αυτά τα παιδιά τώρα στριμώχνονται στο βοηθητικό, όταν αλλάξει ο καιρός αναγκαστικά θα πάνε στα σπίτια τους» τονίζει και αναφέρει πως «ως αθλητικοί σύλλογοι θα αντιδράσουμε δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Σε ότι αφορά δε το ποδοσφαιρικό τμήμα και ειδικά την ομάδα του Ηρακλή, τονίζει πως το κλείσιμο του Καυτατζόγλειου αδικεί κατάφωρα την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα που συμμετέχει. «Η ομάδα αναγκάζεται κάθε Κυριακή να ψάχνει γήπεδο, πότε παίζει στο Κιλκίς, πότε στη Βέροια ή αλλού. Στερείται την έδρα της, στερείται τους φιλάθλους της, στερείται εισιτήρια και φυσικά ταλαιπωρείται αφάνταστα. Συμμετέχει με άνισους όρους στο πρωτάθλημα και αυτό είναι απαράδεκτο», τονίζει και αναφέρει ότι το κεντρικό γήπεδο πέρα από πυρασφάλειες, σωληνώσεις,,υγρασίες και διαλυμένες κερκίδες, αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότατος ενώ ο χλοοτάπητας είναι σε άθλια κατάσταση.

«Ούτε να βόσκουν πρόβατα, δεν αξίζει», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Τι συνέβη με το Παμπελοποννησιακό στάδιο στην Πάτρα

Υπάρχουν λύσεις; Σαφώς υπάρχουν αλλά η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας και η πολιτική που ακολουθεί, οδηγούν σε αδιέξοδα. Πολλά προβλήματα παρόμοια με το Καυτατζόγλειο, αντιμετώπιζε και το Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρα, αλλά εκεί η δημοτική αρχή αποφάσισε να πάρει στα χέρια της την υπόθεση και να αλλάξει τα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι και το Παμπελοποννησιακό στάδιο είχε χάσει την άδεια του, όπως και το Καυτζόγλειο, αλλά μετά από ενέργειες αποκατάστασης της διοίκησης του δήμου, το στάδιο σήμερα ευημερεί και αποτελεί το αθλητικό κέντρο της Πελοποννήσου. Δείτε το βίντεο:

@peletidis.lasypatras

Παμπελοποννησιακό Στάδιο – Το λαϊκό Στάδιο, το στολίδι της Πάτρας Το Παμπελοποννησιακό στάδιο αποτελεί ένα κόσμημα για την Πάτρα και όλη τη Δυτική Ελλάδα. Με σχεδόν όλα τα Ολυμπιακά ακίνητα να έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, η Λαϊκή Συσπείρωση παρέλαβε το Παμπελοποννησιακό στάδιο κλειστό και κατάφερε να το μετατρέψει στη μεγαλύτερη κοιτίδα αθλητισμού της πόλης. i_patra_exei_dimarxo η_πατρα_εχει_δημαρχο peletidis πελετιδης kostas_peletidis κωστας_πελετιδης laiki_suspeirosi_patras λαικη_συσπειρωσης_πατρας laiki_suspeirosi λαικη_συσπειρωση patra πατρα παμπελοποννησιακο pampeloponnisiako

♬ πρωτότυπος ήχος – Κ. Πελετίδης -Λαϊκή Συσπείρωση – Κ. Πελετίδης -Λαϊκή Συσπείρωση

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα