Αθλητισμός

Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να τελειώσει το 2019 με μια ακόμα επιτυχία;

Με τις επτά από τις οκτώ θέσεις να έχουν καλυφθεί για τα τελικά του ATP που ξεκινούν στις 10 Νοεμβρίου, έχουμε σχεδόν πλήρη επιβεβαίωση των παικτών που θα λάμψουν στο O2 Arena στο Λονδίνο.

Parallaxi
μπορεί-ο-στέφανος-τσιτσιπάς-να-τελειώ-483697
Parallaxi

Με τις επτά από τις οκτώ θέσεις να έχουν καλυφθεί για τα τελικά του ATP που ξεκινούν στις 10 Νοεμβρίου, έχουμε σχεδόν πλήρη επιβεβαίωση των παικτών που θα λάμψουν στο O2 Arena στο Λονδίνο. Ένας από αυτούς τους παίκτες που έχει ήδη κλείσει τη θέση του ανάμεσα στην ελίτ είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θέλει να ολοκληρώσει μια θαυμάσια σεζόν για το 2019, διεκδικώντας τον τελευταίο τίτλο για το φετινό κελεντάρι του τένις

Ο Τσιτσιπάς είχε μια εξαιρετική σεζόν το 2019, φτάνοντας σε πέντε τελικούς, κερδίζοντας τίτλους σε δύο από αυτούς, στα Open του Εστορίλ της Πορτογαλίας και της Μασσαλίας της Γαλλίας, ένα μεγάλο επίτευγμα για κάποιον που είναι ακόμα μόνο 21 ετών. Και ο Έλληνας έρχεται στον τελικό του ATP σε μεγάλη φόρμα. Αν και δεν πρόσθεσε τον τίτλο στη συλλογή του, ο Τσιτσιπάς έφτασε στον τελικό στο Κινεζικό Όπεν, όπου έχασε στα τρία σετ από τον Ντομινίκ Τιέμ. Μένοντας στην Κίνα για το Σαγκάη Masters, ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Ντάνιλ Μεντβέντεφ χάνοντας καθαρά και πιο πρόσφατα στο Swiss Indoors της Βασιλείας, ο Ρότζερ Φέντερερ έκλεισε το δρόμο του Τσιτσιπά, νικώντας τον Έλληνα νεαρό στον ημιτελικό. Δεν αποτελεί ντροπή να χάσει κάποιος από τον Ελβετό μύθο, καθώς ο τίτλος του Φέντερερ στο Swiss Indoors ήταν ο 10ος του στο συγκεκριμένο τουρνουά και ο 103ος τίτλος ATP συνολικά. Και έχει λόγο να είναι αισιόδοξος, δεδομένου του συνολικού του ρεκόρ εναντίον κάποιων από τους άλλους παίκτες.

Παρά την ήττα του από τον Φέντερερ, ο Τσιτσιπάς έχει το πλεονέκτημα έναντι του μύθου στη συνολική σύγκριση μεταξύ τους στο  ATP, έχοντας κερδίσει δύο από τους τρεις μεταξύ τους αγώνες. Στη ήττα του Τσιτσιπά από τον Φέντερερ στη Βασιλεία ήταν η πρώτη φορά που ο Φέντερερ ήταν καλύτερος από τον Έλληνα. Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παίκτες τους τελικού του ATP, ο Τσιτσιπάς έχει πλεονεκτήματα έναντι του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ (3-1) και του μεγάλου Νόβακ Τζόκοβιτς (2-1). Είναι μόνο ο Ντάνιλ Μεντβέντεφ που υπερτερεί του Τσιτσιπά, με τον Ρώσο να είναι αήττητος σε πέντε αγώνες ATP απέναντι στον Έλληνα. Ο Μεντβέντεφ έχει σημαντική πρόοδο αυτή τη σεζόν, έχοντας κερδίσει τους τέσσερις από τους πέντε τελικούς που έχει φτάσει.

Υπάρχουν αρκετοί φορμαρισμένοι παίκτες στον τελικό του ATP και μπορείτε να ποντάρετε σε αυτούς στις στοιχηματικές εταιρίες με νόμιμη άδεια για το 2019. Μπορεί ο Τσιτσιπάς να τελειώσει τη σεζόν με μια ακόμα επιτυχία και να προσδοκά μια ακόμα καλύτερη σεζόν για το 2020;

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα