Αθλητισμός

Νεκρός ο 36χρονος πρωταθλητής σφυροβολίας Κώστας Σταθελάκος μετά από τροχαίο

Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε

Parallaxi
νεκρός-ο-36χρονος-πρωταθλητής-σφυροβολ-1113667
Parallaxi

Σε βαθύ πένθος βυθίζεται ο χώρος του αθλητισμού, μετά την είδηση του θανάτου του 36χρονου πρωταθλητή σφυροβολίας, Κώστα Σταθελάκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, Πέμπτη 1/2.

Ο άτυχος άνδρας είχε καταγωγή από την Λαμία, αλλά τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Κύπρο, όπου είχε αναλάβει Ομοσπονδιακός Προπονητής Ρίψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ο Κώστας Σταθελάκος βρέθηκε στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής, μαζί με τους αθλητές του για προετοιμασία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ίδιος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα ένα τροχαίο δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή. Τα αίτια και οι συνθήκες γύρω από το ατύχημα ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Στο άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (ΚΟΕΑΣ) επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Νότια Αφρική, για να διευθετηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά της σορού στην Κύπρου, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ΚΟΕΑΣ θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας, ενώ κηρύσσει πενθήμερο πένθος στη μνήμη του σπουδαίου αυτού αθλητή.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Σταθελάκο

Ο Κώστας Σταθελάκος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1987 στη Λαμία και υπήρξε αθλητής της σφυροβολίας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας παντρευτεί την πρωταθλήτριά στο ίδιο αγώνισμα Σκεύη Θεοδώρου, με την οποία πριν από τρία περίπου χρόνια απέκτησαν δίδυμες κόρες.

Είναι ο κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία με 75.32μ., από τις 16 Μαΐου 2015. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει ως ομοσπονδιακός προπονητής των ρίψεων, οδηγώντας τους αθλητές του σε επιτυχίες και συνεχή παρουσία στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα