Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πιθανόν υπό βροχή η τελετή έναρξης

Το «στοίχημα» των διοργανωτών

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-2024-πιθανόν-υπό-βροχή-1171969
Parallaxi

Κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, στον ποταμό Σηκουάνα, στην πρώτη βάρκα που θα σημάνει την αρχή των Αγώνων θα βρίσκεται η ελληνική αποστολή με τους σημαιοφόρους Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ωστόσο, οι δοιργανωστές αν και ήθελαν να είναι ηλιόλουστη μέρα, ο καιρός δεν τους έκανε τη χάρη και είναι πολύ πιθανό η θεαματική τελετή να πραγματοποιηθεί υπό βροχή.

Η τελετή έναρξης αναμένεται να είναι φαντασμαγορική, περιγράφει η απεσταλμένη του ΕΡΤNews στο Παρίσι Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, ο Τόμας Ζολί επιθυμούσε να αξιοποιήσει το πανέμορφο σκηνικό που είναι η Πόλη του Φωτός, αλλά και το μεγαλύτερο προβολέα του κόσμου, τον Ήλιο. Αν κάνει τη χάρη στους διοργανωτές να ξεπροβάλει αργότερα σήμερα, τότε θα δημιουργηθεί ένα υπέροχο σκηνικό με τον ήλιο να δύει αλλά να ανατέλλει σηματοδοτώντας μια καινούργια εποχή για τον αθλητισμό και για το Ολυμπιακό κίνημα.

Επομένως, η πλωτή «παρέλαση» στον Σηκουάνα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για τους Γάλλους.

Οι διοργανωτές γιορτάζουν 100 χρόνια ακριβώς από την τελευταία φορά που διοργανώθηκαν στο Παρίσι το 1924 οι Ολυμπιακοί Αγώνες και είναι η τρίτη φορά που διοργανώνονται το Παρίσι.

Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη ποζάρουν μαζί πριν από την τελετή έναρξης

Έτοιμοι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 οι σημαιοφόροι της Ελλάδας Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Πόζαραν μπροστά από τους Ολυμπιακούς Κύκλους στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της μεγάλης γιορτής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα