Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναβάλλονται και οι αγώνες του σέρφινγκ λόγω καιρικών συνθηκών

Η απόφαση για το πότε θα ξαναρχίσει η δράση στο σέρφινγκ, θα ληφθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-αναβάλλονται-και-ο-1195486
Parallaxi

Το σέρφινγκ έγινε, την Τρίτη (30/7), το δεύτερο αγώνισμα που αναβάλλεται μέσα σε λίγες ώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι προημιτελικοί των ανδρών, οι προημιτελικοί των γυναικών και οι ημιτελικοί των ανδρών επρόκειτο να διεξαχθούν από τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) και μετά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η The Sun, καταιγίδες πλήττουν το νησί της Ταϊτής στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου διεξάγεται το σέρφινγκ. Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Τρίτης (30/7) το τρίαθλο αναβλήθηκε λόγω ανησυχιών για τη ρύπανση του ποταμού Σηκουάνα. Πάντως, η απόφαση για το πότε θα ξαναρχίσει η δράση στο σέρφινγκ, θα ληφθεί το απόγευμα της Τρίτης (30/7).

 

Γιατί το σέρφινγκ γίνεται στην Ταϊτή

Ενώ σχεδόν κάθε άλλο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 διεξάγεται στο Παρίσι, το ευρωπαϊκό κλίμα και η έλλειψη ακτογραμμής σημαίνει ότι αυτή η διοργάνωση έχει ανατεθεί σε ένα θερμότερο μέρος του κόσμου.

Η Ταϊτή βρίσκεται στη Γαλλική Πολυνησία και έχει τεράστια κύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, τα οποία στη συνέχεια χτυπούν τους υφάλους στο Τεαχουπό’ο, δημιουργώντας εκπληκτικά κύματα ιδανικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα