Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναβλήθηκε το Τρίαθλο Ανδρών – Παραμένουν ακατάλληλα τα νερά στο Σηκουάνα

Οι διοργανωτές πόνταραν στον καλό καιρό, αλλά στάθηκαν άτυχοι

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-αναβλήθηκε-το-τρία-1194562
Parallaxi

Τα σχέδια της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων για τη διεξαγωγή του Τριάθλου στον ποταμό Σηκουάνα… ναυάγησαν, τουλάχιστον για σήμερα, Τρίτη 30/07.

Πόνταραν στον καλό καιρό, όμως ήταν άτυχοι, μιας και η νεροποντή κατά την τελετή έναρξης είχε ως αποτέλεσμα να… θολώσει τα νερά του ποταμού, τα οποία και σήμερα παραμένουν ακατάλληλα.

Σήμερα, Τρίτη 30/07 ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας του Τριάθλου Ανδρών, ωστόσο, νωρίς το πρωί εκδόθηκε ανακοίνωση, ενημερώνοντας για την ακύρωσή του. Ήδη τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν ακυρωθεί οι προπονήσεις.

Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε και σήμερα το πρωί στον Σηκουάνα έδειξε ότι τα επίπεδα ποιότητας του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για να επιτραπεί η διεξαγωγή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το επίπεδο των βακτηρίων E. Coli και εντερόκοκκου που εντοπίστηκαν στα νερά του ποταμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου στις 10.45 (τοπική ώρα), με τους αθλητές, ωστόσο, να κρατούν μικρό καλάθι, αφού είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, οι διοργανωτές είχαν στο μυαλό τους ένα μεγαλεπήβολο έργο για τον καθαρισμό του ποταμού, ξοδεύοντας από το 2015 πάνω από 1,4 δισ. ευρώ.

Πάντως το France24 ανέφερε πως εάν η ποιότητα του νερού είναι κάτω από τα πρότυπα, το «Σχέδιο Β» περιλαμβάνει την αναβολή των αγώνων για λίγες ημέρες (όπως κι έγινε) ή τη μεταφορά της μαραθώνιας κολύμβησης στο Vaires-sur-Marne, στον ποταμό Marne ανατολικά του Παρισιού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα