Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι: Πότε είναι ο τελικός Ελλάδα-Αυστραλία, όλα τα σενάρια πρόκρισης

Παρά την ήττα από την Ισπανία, υπάρχουν ελπίδες οκτάδας για την εθνική μπάσκετ

Parallaxi
ολυμπιακοί-αγώνες-παρίσι-πότε-είναι-ο-1195600
Parallaxi

Η Ελλάδα μπορεί να μην τα κατάφερε να κερδίσει την Ισπανία στο μεσημεριανό της παιχνίδι στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ωστόσο οι ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά δεν εξανεμίστηκαν.

Επόμενο ματς στο οποίο η εθνική μπάσκετ θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για το εισιτήριο στους οκτώ είναι αυτό με την Αυστραλία, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 14.30.

Χρειάστηκε βέβαια και η βοήθεια του Καναδά, ο οποίος πριν από λίγη ώρα επικράτησε των Αυστραλών με 93-83 και κράτησε με αυτόν τον τρόπο ζωντανή την εθνική μας. ]

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία σενάρια πρόκρισης για τη εθνική:

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία με… μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Κρατήστε αυτό: Ο αγώνας Αυστραλία – Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14:30 της Παρασκευής (2/8), ενώ το ματς Καναδάς – Ισπανία θα ξεκινήσει στις 18:15. Οπότε αν η Εθνική τα καταφέρει (είτε με έναν ή με δύο, είτε με 3 έως 9, είτε με +10) απέναντι στους Αυστραλούς, θα περιμένει για να μάθει την τύχη της.

Θυμίζουμε πως μετά από το φινάλε της φάσης των ομίλων θα γίνει κλήρωση για τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης, με τις οκτώ ομάδες να χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας σύμφωνα με την πορεία τους στα τρία πρώτα ματς του τουρνουά.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

2/8, 14:30, Αυστραλία – Ελλάδα, ΕΡΤ1 2/8, 18:15, Καναδάς – Ισπανία, ΕΡΤ3

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα