Αθλητισμός

Παρίσι: Αστυνομική έφοδος στα κεντρικά γραφεία των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων

Πρόκειται για τη για δεύτερη έφοδο μέσα σε τέσσερις μήνες, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης έρευνας για πιθανή διαφθορά

Parallaxi
παρίσι-αστυνομική-έφοδος-στα-κεντρικ-1023718
Parallaxi

Έφοδο στα γραφεία όπου στεγάζεται η έδρα της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» πραγματοποίησε η γαλλική οικονομική αστυνομία, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης έρευνας για πιθανή διαφθορά.

Οι διοργανωτές του «Παρισιού 2024» επιβεβαίωσαν ότι συνεργάζονται με την έρευνα που πραγματοποιεί η οικονομική εισαγγελία της χώρας, σύμφωνα με Daily Mail.

«Το “Παρίσι 2024” επιβεβαιώνει ότι η Οικονομική Εισαγγελία της Γαλλίας (PNF) επισκέφτηκε τα κεντρικά της γραφεία την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και έλαβε όλες τις πληροφορίες που ζήτησε», αναφέρεται σε δήλωση.

«Το “Παρίσι 2024” συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα, όπως έκανε πάντα».

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε επίσης ότι οι εταιρείες διαχείρισης εκδηλώσεων που συμμετέχουν στην τελετή έναρξης των Αγώνων έχουν επίσης δεχτεί εφόδους από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έφοδοι αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας που διεξάγει η Οικονομική Εισαγγελία.

Η Οικονομική Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα το 2017 για εικαζόμενη υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων και ευνοιοκρατία σχετικά με το Παρίσι 2024. Έφοδοι πραγματοποιήθηκαν επίσης τον περασμένο Ιούνιο στα σπίτια του διευθύνοντος συμβούλου του Παρισιού 2024, Ετιέν Τομπουά και του Εντουάρ Ντονέλι, του εκτελεστικού διευθυντή επιχειρήσεων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα