Αθλητισμός

Παρίσι: Με κομμάτι από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θα υπάρχει στο χρυσό, στο αργυρό και στο χάλκινο μετάλλιο, ενώ η άλλη όψη θα απεικονίζει τη Θεά Νίκη στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Parallaxi
παρίσι-με-κομμάτι-από-τον-πύργο-του-άιφ-1002175
Parallaxi

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν το ερχόμενο καλοκαιρί στο Παρίσι, αποκάλυψαν σήμερα 8/2 τα μετάλλια που θα δοθούν στους τρεις πρώτους κάθε αθλήματος/αγωνίσματος.

Τα μετάλλια είναι στρογγυλά, όπως ορίζει ο κανόνας, και στη μέση έχουν ένα εξάγωνο, γυαλισμένο κομμάτι από σίδηρο που προέρχεται από το εμβληματικό ορόσημο της Πόλης του Φωτός, τον Πύργο του Άιφελ! Έτσι, οι αθλητές που θα καταφέρουν να ανέβουν στα βάθρα θα κρεμάσουν γύρω από τον λαιμό τους τη μπλέ κορδέλα που βαστάει το μετάλλιο, το οποίο θυμίζει ήλιο λόγω των ακιτινών που είναι χαραγμένες πάνω σε αυτό, και ένα κομμάτι από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα του κόσμου.

Το κομμάτι αυτό θα υπάρχει στο χρυσό, στο αργυρό και στο χάλκινο των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ η άλλη όψη του μεταλλίου απεικονίζει, παραδοσιακά πλέον, τη Θεά Νίκη (Νίκη του Παιωνίου) στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paris2024 (@paris2024)

Οι διοργανωτές ήθελαν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά αξιομνημόνευτο μετάλλιο και έτσι επιστράτευσαν όλη τους την τένχη για να συνδυάσουν την κομψότητα, τη βαρύτητα των Αγώνων αλλά και την κληρονομιά της χώρας τους.

Πηγή: gazzeta.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα