Στη Χίο ένας αγώνας ποδοσφαίρου φέρνει κοντά την Ελλάδα με την Τουρκία

Το φιλικό ματς πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του νησιού και της τουρκικής ομάδας από το Τσεσμέ

Parallaxi
στη-χίο-ένας-αγώνας-ποδοσφαίρου-φέρνε-1164751
Parallaxi

Στην καρδιά του Αιγαίου, όπου οι πολιτισμοί της Ελλάδας και της Τουρκίας συναντώνται και συνυπάρχουν, το ποδόσφαιρο αποτέλεσε για άλλη μία φορά γέφυρα φιλίας.

Πρόκειται για έναν αγώνα ποδοσφαίρου, πλημμυρισμένο από αισθήματα φιλίας και συνεργασίας, που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 27 Απριλίου, στο δημοτικό στάδιο της Χίου ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Χίου και της τουρκικής ομάδας από το Τσεσμέ -Αλάτσατα -Ιλίτσα.

Σύμφωνα με το ΕΡΤNEWS, η χιώτικη ομάδα κέρδισε, ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το παιχνίδι ήταν φιλικό και είχε ως στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και την ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας.

Ο αγώνας αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αθλητικών δράσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο στο Τσεσμέ και στόχο έχουν να ενισχύσουν τις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς.

Για τον συγκεκριμένο αθλητικό «θεσμό» είχε μιλήσει τον περασμένο Φεβρουάριο στον Γιώργο Τούλα, ο Γιάννης Μακριδάκης:

«Πάντα με τραβούσαν λογοτεχνικά οι λοξές περιπτώσεις, οι αποσυνάγωγοι άνθρωποι. Στην αρχή ήταν ο Μπέτικα, το Βικέντιο το μοναχικό μοναχό, τον Κωνσταντή του Ήλιος με δόντια μια μυθοπλαστική περσόνα που πολλοί νομίζουν ότι υπήρξε στα αλήθεια γιατί η ιστορία είναι τοποθετημένη σε ρεαλιστικό τοπίο, στη Χίο του Μεσοπολέμου. Μπλέκεται η Ιστορία με τη λογοτεχνία, κάτι που μου αρέσει πολύ. Οι ανθρώπινες μικροιστορίες στο περιβάλλον της μεγάλης Ιστορίας είναι απολύτως συναρπαστικές για μένα. Την περίοδο του 2000-2006 μελετούσα για την ιστορία της Χίου 2012-2040 και έμαθα ότι 19390 το Δεκέμβρη έγινε ένας ελληνοτουρκικός αγώνας ποδοσφαίρου, το Δεκέμβρη του 30 στο 3ο λεπτό έπιασε μια καταρρακτώδης βροχή και διακόπηκε και δεν ξανάγινε. Έφαγα ένα κόλλημα για ένα παιχνίδι που έμεινε μισό. Έκανα κάποιες ενέργειες στην Ελλάδα και την Τουρκία και το 2015 κάναμε μια διοργάνωση που λεγόταν 87 λεπτά 84 χρόνια μετά. Ήρθαν 2500 Τούρκοι με κασκόλ, πήγαμε στο γήπεδο και παίξαμε τον αγώνα από το τρίτο λεπτό για να λήξη η εκκρεμότητα». (Δείτε το τι συνέβη εδώ)

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα