Αθλητισμός

Θεσσαλονίκη: Έρχεται πανελλήνιο κύπελλο στο ξίφος μονομαχίας στην Καλαμαριά

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες και από άλλες χώρες

Parallaxi
θεσσαλονίκη-έρχεται-πανελλήνιο-κύπε-982686
Parallaxi

Ανακοινώνεται ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς διοργανώνεται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς πανελλήνιο κύπελλο στο ξίφος μονομαχίας (ένα από τα τρία βαθμολογούμενα που διεξάγονται φέτος στην Ελλάδα στο ξίφος μονομαχίας) με συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Οι αγώνες διοργανώνονται υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Ελληνικής  Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες και από άλλες χώρες.

H επιτυχία των αγώνων του 2022 αποτέλεσε το κίνητρο για να επαναλάβουμε το εγχείρημα και πάλι και μάλιστα πιο μαζικά. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 11 Μαρτίου θα αγωνιστούν αθλητές μέχρι 10 ετών (12 πμ), αθλήτριες μέχρι 10 ετών (1 μμ) και αθλήτριες 10-13 ετών (4 μμ), ενώ την Κυριακή 12 Μαρτίου (9 πμ) θα αγωνιστούν αθλητές ηλικίας 10-13 ετών.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου (5 μμ) θα αγωνιστούν αθλητές άνω των 40 ετών στην κατηγορία των βετεράνων, ενώ το Σάββατο 18 (9 πμ) και Κυριακή 19 Μαρτίου (9 πμ) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 35 σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό με περισσότερους από 250 αθλητές και αθλήτριες.

Έτσι, η Καλαμαριά και η Θεσσαλονίκη γίνονται το επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας για λίγες ημέρες. Σας καλούμε, λοιπόν, να απολαύσετε στιγμές αγωνιστικότητας, μαχητικότητας και αθλητικού ήθους. Εδώ βίντεο με αγωνιστικές στιγμές από το κύπελλό μας πέρσι στο Δ.Α.Κ.:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα